Sungar, istifa gerekçesini açıkladı: Tamamen şahsi şartlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2005 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği görevinden istifa etmek ve emekliye ayrılmak istediğini, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Bakanı Ali Babacan'a bildiren Büyükelçi Emin Murat Sungar, kendisini bu karara "tamamen şahsi ve özel nitelikteki bazı şartların" yönelttiğini belirtti.

Sungar, yaptığı açıklamada, basında çıkan bazı haberlerin farklı yorumlara yol açabileceğini belirterek, bazı hususları kamuoyunun bilgisine sunmak istediğini bildirdi.

Murat Sungar, şunları kaydetti:

"İstifa dilekçemde belirtmiş olduğum gibi, 17 Aralık 2004 tarihinden sonra AB ile ilişkilerimizde yeni bir dönem başlamıştır. Oldukça uzun süreceği beklenen bu dönemin başlamasından önce tamamen şahsi ve özel nitelikteki bazı şartlar beni bu karara yöneltmiştir.

Ayrıca yeni bir yönetim kadrosunun oluşmakta olduğu bu sıralarda, hükümetimize uygun göreceği kadrolarla çalışma imkanı vermenin çağdaş bir davranış olacağı inancıyla da hareket ettim.

Nitekim bu kararımı almadan önce Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Gül ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Babacan ile görüşmüş olduğumu, kararımın gerekçelerini kendilerine izah etmiş bulunduğumu ve Sayın bakanların bu kararımı anlayışla karşıladıklarını özellikle belirtmek isterim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber