Kızılay, kan bağışı almaya devam ediyor

Ramazan ayı boyunca kan bağışı kampanyasını sürdürmeye devam edecek olan Kızılay Muş Şubesi Kan Alma İstasyonu, merkeze bağlı Kızılağaç Beldesi'nden 50 ünite kan topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Muş Şube Başkanlığı'nın, Kan Alma İstasyonu Ramazan ayı boyunca kan bağış kampanyasını sürdüreceği belirtildi. İftar saatinden sonra şehir merkezinde Atatürk Çocuk Parkı'nda ve merkeze bağlı belde ve köylerde stant açarak kan bağışlarını toplayacak. Ramazan ayı boyunca Atatürk Çocuk Parkında çadır kurarak Pazartesi ve Çarşamba günleri kan bağışı toplama başlayan Kızılay Kan Alma İstasyonu, diğer günlerde ise belde ve köylere gidecek. Şehir merkezinden sonra merkeze bağlı Kızılağaç Belde Belediyesine giden Kan Alma İstasyonu ekipleri yoğun ilgi ile karşılanarak 50 ünite kan bağışı topladı.

"DUYARLI VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Kızılağaç belde halkının ciddi anlamda duyarlılık gösterip kan bağışında bulunduğunu belirten Kızılay Kan Alma İstasyon Müdürü Dr. Kenan Şeker, bağışta bulunan herkese tek tek teşekkür ettiklerini söyledi. Ramazan ayı nedeniyle ciddi bir çalışma örneği sergileyeceklerini ifade eden Kan Alma İstasyon Müdürü Dr. Şeker yaptığı açıklamada: "Muş Kan Alma İstasyonu olarak Ramazan ayı boyunca iftardan sonra Atatürk Çocuk Parkında kurduğumuz çadırda kan toplama devam edecek. Tabi bu uygulama sadece Pazartesi ve Çarşamba günleri olacaktır. Bununla birlikte diğer günlerde ise köy ve beldelere gideceğiz. " dedi.

Ramazan ayı boyunca bir daha beldemize gidip bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımızdan da alacaklarını söyleyen Şeker, "Halkımızın duyarlılığını bekliyoruz. Bir daha üstüne basa basa ifade ediyoruzki oruç ayı boyunca sürecek olan kan bağışı kampanyasının hiçbir sorunu yoktur. Halkımızın bu konuda tedirgin olması söz konusu olamaz. Halkımız sorunsuz bir şekilde gelip kan verebilir. Bu uygulamamız Ramazan ayı boyunca devam edecek. Ramazan ayı bittikten sonra ise normal çalışmamıza döneceğiz. Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Atatürk çocuk parkında bu hizmetten faydalanabilecek. Kızılay Muş Şube Başkanlığı Kan Alma Birimi olarak orada hizmetimizi vereceğiz. Bir ünite kan ile hayat kurtardıklarını hatırlatmak istiyoruz. Bu konuda halkımızın eskiye oranla daha çok yardımcı olup kan bağışında bulunduğu açık ve ortadadır. Herkese göstermiş olduğu ilgiden dolayı bir daha teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İFTARDAN SONRA ÇADIRA BEKLİYORUZ"

Ramazan ayında kan vermenin zararlı olduğu gibi iddialara inanılmaması gerektiğini belirten Dr. Şeker, hiçbir sorunun söz konusu olmadığını ve kan bağışı alınırken kan değerlerinin ölçüldüğünü ifade etti. Dr. Şeker, yaptığı açıklamasında "Ramazan ayı boyunca kan bağışı bekliyoruz. Kan bağışının hiçbir şekilde olumsuz bir etkiye neden olmadığını halkımız artık gördü ve inandı. Bu nedenle halkımızın iftardan sonra Kızılay çadırına gelmelerini istiyoruz. Zaten kan değeri düşük olan ve bizim de yaptığımız incelemeler sonucu kan vermeye uygun olmayan vatandaşlarımızdan almıyoruz. Geçtiğimiz yıl ilkini başlattığımız Ramazan ayı kampanyamızın bu yıl daha çok rağbet görmesini bekliyoruz. Bunun için daha çok gayretle çalışacağız. Halkımızın da desteğini bir daha beklediğimizi hatırlatmak istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber