Edremit'teki yangın yeniden başladı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki bir plastik deposunda çıkan gece kontrol altına alınan yangın, sabah saatlerinde yeniden başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre; ilçe girişinde bulunan plastik eşya deposunda dün gece iftar saatinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek arka taraftaki zeytinlik alana da sıçramış ve 3 saatlik çalışma sonrasında kontrol altına alınabilmişti. Sabah saatlerine kadar aralıksız olarak soğutma çalışması yapılan plastik deposunda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden yangın başladı. Soğutma çalışmaları yapan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederken, iş yeri çalışanları da çalışmalara yardım ediyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte, plastik eşya deposundaki manzaranın korkunçluğu görenleri şaşırttı. Yaklaşık 10 tır plastik eşyanın yandığı tahmin edilen depodaki mal kaybı tutarının 10 binlerce TL olduğu tahmin ediliyor.

Plastik eşyaların çıkarttığı yoğun duman, Edremit Körfezi'ndeki tüm ilçelerden görülürken, vatandaşlar büyük tedirginlik yaşadı. Yaralanan ve can kaybı olmadığı öğrenilen yangına, Edremit İtfaiyesi, çevre belde ve belde belediyelerinin itfaiye ekipleri ve Edremit Orman İşletme Müdürlüğü'nün arazözeri dün akşam saatlerinde müdahalede bulunmuştu. Zaman zaman patlamaların yaşandığı yangında itfaiye ekipleri gece saatlerinde zorluk yaşamıştı. Yangın, başladıktan hemen sonra zeytinlik araziye de sıçramış ve arazideki yangın, kısa sürede kontrol altına alınmıştı.

Yangının başlamasıyla birlikte polis ve jandarma ekipleri E-87 Karayolu'nda trafiği tek şeride düşürürken, sabah saatlerinde yangının yeniden başlamasının ardından karayolunda trafik yeniden kontrollü olarak tek şeride indirildi. Meraklı sürücülerin yangını izlemek için duraklamaları, zaman zaman itfaiye araçlarının geçişlerini etkiledi. Plastik eşya deposunun kapalı alanında yangın devam ederken, bahçesinde ise, hala tonlarca plastik eşya bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber