Başbakan formdan düşmüş...

Haber Giriş : 07 Ağustos 2005 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TNS Piar'ın ?Liderlerin Form Grafiği' araştırmasının Temmuz 2005 sonuçlarına göre Başbakan Tayyip Erdoğan'da dört aydır devam eden form kaybı durdu.

Hatta Erdoğan'ın yaptığı işleri genel olumlu bulanların oranı geçen ay 3 puan artarak 40.1'den 43.1'e geldi. Temmuz ayındaki siyasi gelişmelere baktığımda bu çıkışı hazırlayan çok fazla neden göremiyorum. Aksine AKP ve Erdoğan Temmuz'da biraz suskundu. Demek ki Erdoğan susup otursa, hiçbir yorumda, eylemde bulunmasa daha iyi olacak! Muhalefet liderlerine gelince. En çarpıcı gelişme ANAP Lideri Erkan Mumcu'daki çıkış. Nesrin Nas ve Ali Talip Özdemir'in formları ANAP liderlikleri sırasında yüzde 5'i geçememişti. Erkan Mumcu iki üç ayda yüzde 15.5 form yüzdesine geldi. Diyorum ya.. Memlekette ünlü stratejisi her yerde çalışıyor. Ünlüysen ve doğru adımları atıyorsan iki adım öndesin.

Ağar ve Bahçeli'nin durumu ise iki ileri bir geri. Ağar çalışınca, görününce form tutuyor. Konjonktür Bahçeli'nin işine yarıyor. Baykal ise küçük küçük form artışları yaşasa da artık iyice altlarda dolaşıyor. Hadi merkez sağda siyasi yığılmaları AKP engelliyor diyelim, merkez solu engelleyen kim? Yoksa merkez sol diye bir yapı kalmadı mı?

Ali Atıf BİR/Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber