'VOB'un İzmir'den taşınmasıyla ilgili hükümetten gelen resmi bir bilgi yok'

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir'de kurulu bulunan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası(VOB)'nın başka bir borsa ile birleşmesi veya İzmir'den başka bir şehre taşınması konusunda hükümetten kendilerine gelen resmi bir bilgi veya başvuru bulunmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İTB'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan Kestelli, VOB'un özel kanunla kurulmuş, Türkiye'nin ilk ve tek türev borsası olduğunu hatırlattı. Kestelli, şöyle konuştu: "VOB'un başka bir borsayla birleşmesi ya da İzmir'den taşınması ile ilgili hükümetten bize gelen resmi bir bilgi veya başvuru yok. Ülkemizde borsaların kuruluş, taşınma ya da birleşmeleriyle ilgili karar verici makam hükümettir. Bu nedenle VOB'la ilgili bizden ya da hükümetimizin yetkili isimlerinden gelmeyen bilgi ve değerlendirmelerin değeri ya da bağlayıcılığı yoktur. Bu süreçte tüm kamuoyunu, İzmir'in elini zayıflatacak açıklama ve yorumlardan uzak durmaya davet ediyorum. İzmir'in önemli bir kazanımı olan VOB'a destek veren bakan ve milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin değerli başkanlarına ve medya temsilcilerine teşekkür ediyorum.''

Suriye'de yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini aktaran Kestelli, ''Başta gıda olmak üzere tarımsal ihracatımızda önemli yeri olan ülkelerle ticaret bıçak gibi kesildi. Dip yapan fiyatlar yüzünden pek çok işletme büyük sıkıntıya girdi.'' değerlendirmesini yaptı.

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yaptığı görüşmede, VOB'un İstanbul'a taşınacağı cevabını aldığını, ancak borsanın İzmir'de kalması için elinden geleni yapacağını kaydetti.

İTB Meclis Başkanı Halit Kaya da 2012 yılının ikinci yarısıyla birlikte 'mısır, soya, buğday' gibi emtia ürünleri fiyatlarında hareketlenme başladığını, ABD'de yaşanan kuraklık nedeniyle tarımsal ürünlerin fiyatının yükselme eğilimine girdiğini vurgulayarak, "Fiyatlarda yaşanan yükseliş eğilimi küresel ölçekte belirsizliğe ve kırılganlığa neden oldu." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber