ALDER, SBS sonrası tercih döneminde de öğrencilerin yanında

Isparta'da yüzlerce öğrenciye Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'na hazırlık eğitimi veren Altın Başak Mezunları Derneği (ALDER), öğrencilere lise tercihlerinde de rehberlik hizmeti sunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise adaylarına gerek eğitim olarak gerekse de okul tercihlerinde öğrencileri yalnız bırakmayan ALDER, başlatmış olduğu eğitim ataklarına hız kesmeden devam ediyor. Parasız eğitim vererek dar gelirli öğrencileri hayata hazırladıklarını belirten ALDER Başkanı Hasan Çelik, "Genel olarak anne ve babası ayrı yaşayan, maddi durumları iyi olmayan, toplumsal hayatta desteğe ihtiyacı olan, anne veya babası yatalak olan öğrencilere sahip çıkıyoruz." dedi.

Aileleri çocuklarının okuyacağı liseler hakkında bilgilendirdiklerini aktaran Hasan Çelik, sınav sonrası elde edilen puanlarla daha iyi bir okula yerleşme ümidi içerisinde olan öğrencilerin, 'Özellikle nereye gitmeliyim? Hangi lisede ve nerede okumalıyım?' gibi kafalarında oluşturdukları soruların çözümünde onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Lise adaylarına deneyimli bir ekiple destek vereceklerini belirten Çelik, "Lise tercihlerinde öğrencilerimizin hayatlarında çok önemli bir konumda yanlış atılacak bir adım yaşamları boyunca telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Bizde bundan yola çıkarak veli ve öğrencilerimize uzman bir ekiple yol göstermeye çalışacağız." diye konuştu.

Çelik, ayrıca sınıflarda akıllı tahtaları kullandıklarını belirterek, Isparta'da ilk defa kendilerinin bu uygulamayı yaptıklarını söyledi. Çelik, şöyle devam etti: "35 bin lira ödenek ile sınıflarımıza akıllı tahtaları getirdik. Birçok özelliği bulunan bu tahtalarımız ile öğrencilerimize verdiğimiz hizmetin en iyisini vermek için çalışıyoruz. Amacımız onların daha iyi ve daha huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri yönünde."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber