Keçiören Ramazan etkinliklerinde İran ağırlandı

Ankara'da Keçiören Belediyesi, 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin on ikinci gecesinde İran'ı ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gecede dünyaca ünlü hafızlardan Kuran-ı Kerim tilavetleri dinlenirken, Fars kültürüne ait kültürel gösteriler sergilendi.

Dünya ülkelerinin buluştuğu Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne İran konuk oldu. Fars kültürünün Keçiören'de sergilendiği geceye Keçiörenliler yoğun ilgi gösterdi. İran Gecesi'ne AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İran Ankara Büyükelçisi Bahmen Hüseyinpour, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Ak Parti Gençlik Kolları Ankara İl Başkanı Yusuf Alperen Ayar, İran'dan gelen konuklar ile vatandaşlar katıldı. İran Gecesi'nin açılışı dünya birincisi hafız Abbas İmam Cuma'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gecede İran'dan gelen sporcular geleneksel İran sporu Zurhane'den örnekler sergiledi. İran'dan gelen bir diğer dünya birincisi hafız Üstaz Sebz Ali de Kur'an-ı Kerim okudu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yaptığı konuşmada, İran ve Türkiye'nin kadim iki dost ülke olduklarına vurgu yaptı. İran'ı Keçiören'de ağırladıkları için mutlu olduklarını belirten Başkan Ak, "Bu gece İran'dan gelen misafirlerimiz bizlere İran kültüründen örnekler sergilediler. Kur'an hafızlarının tilavetlerini dinledik. İran bizim kadim dostlarımızdan olan yıllardır dostluğumuzun sürdürüldüğü bir ülke. İran'ı burada görmek, onları bu sahnede ağırlamak bizim açımızdan ayrı bir onurdur." dedi.

Ramazan ayında dünya Müslümanlarının da unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ak, "Tüm dünyadaki Müslümanların nasıl bir durum içerisinde olduklarının muhasebesini de bu ay içerisinde yapıyoruz. Bu anlamıyla dünyanın çeşitli bölgelerinde, Myanmar'daki Müslümanların çekmiş olduğu acıların bir an önce dinmesi, komşumuz Suriye'de gerçekleşen üzücü olayların bir an önce bitmesi onların da Ramazan bayramına daha güzel bir şekilde girmelerini, bayramı bayram tadında geçirmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz." diye konuştu.

İran Ankara Büyükelçisi Bahmen Hüseyinpour ise konuşmasında dört yıldır Keçiören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'ne katıldıklarını belirterek, her yıl etkinliğin daha da güzelleştiğini söyledi.

Dünyada yaşanan olumsuzlukların sona ermesi dileğinde bulunan Büyükelçi Hüseyinpour, "Bu güzel etkinlik için dinamik ve aktif Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür ediyorum. Kendisi aktif ve genç bir yönetici inşallah ileri de çok daha iyi yerlere gelir. Dört yıldır bu etkinliğe katılıyoruz. Her sene etkinliğin daha da güzelleştiğini görüyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Bahmen Hüseyinpour Başkan Ak'a Kur'an-ı Kerim hediye etti. Başkan Ak da büyükelçiye teşekkür plaketi ve hediye takdim etti. Etkinliğin sonunda protokol üyeleri, etkinlik alanında bulunan İran Evi'nin açılışını yaptı. Katılımcılar İran Evi'nde Fars kültürüne ait ürünler ile fotoğraf sergisini gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber