Gaziantep'in eğitim sorunu masaya yatırıldı

Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın konuk olduğu GTO'nun Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısında, Gaziantep'in eğitim sorunu masaya yatırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep'in en önemli sorunlarının başında gelen eğitimdeki sorunların ve başarısızlığın yalnızca göç olgusu ve derslik açığı ve fiziki şartlara bağlanmaması gerektiğini,

eğitimdeki sorunların bir bütün olarak ele alınıp, sorunlar ve çözümlerle ilgili bir yol haritası çıkarılması gerektiğini söyledi. Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz'ın konuk olarak katıldığı GTO Temmuz ayı olağan meclis Toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı'nın başkanlığında ve meslek komite üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında Gaziantep'in eğitimdeki başarısızlığı ve sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, Gaziantep'in aşırı göç alan bir şehir olduğunu belirterek,"Eğitim konusundaki sorunlarımız yıllardan bu yana devam eden bir sorundur. Yöneticilerin eğitim konusuna yeterince önem verdiklerini düşünüyorum. Şu an okullar yaptırılıyor. Derslik sayısı artırılıyor. Sadece Okul ve derslik yaptırmakla eğitim konusundaki sorun çözülemez. Eğitimdeki sorunlar yalnızca göç olgusu ve derslik sıkıntısından ibaret olarak görülmemelidir. Eğitimdeki tüm sorunlar bir bütün olarak ele alınmalı, sorunlar ve çözüm önerilerini kapsayan bir yol haritası çıkarılmalıdır. Bu noktada devlet ve sivil insiyatifden bir komite oluşturularak eğitimdeki tüm sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılmalıdır. Eğitimdeki çalışmalar anında sonuç verecek diye bir kaide yok. Böyle hassas bir konuda sorunların çözümü elbette zaman alacaktır. Sabırlı davranırsak ve çalışmalarımıza yılmadan devam edersek Gaziantep'in eğitimde hak ettiği noktaya erişeceğini düşünüyorum. Yine bu konuda Gaziantep iş dünyasının yanı sıra her kurum kuruluş kendine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Eğitim sorununu hep birlikte çözmemiz gerekir "dedi.

Türkiye'nin belli kronik sorunlarının bulunduğunu, Türkiye'nin bulunduğu konumdan daha iyi noktalara gelmesi ve ekonomik sıçrama yapabilmesinin olmazsa olmaz koşulunun yeni bir anayasa olduğunu belirtti. Türkiye'nin çağdaş, demokratik, birey hak ve özgürlüklerini en üst seviyede değerlendirilen demokrasinin yaygınlaşması için yeni bir anayasaya ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Aslan,"Bu konu biraz konjonktürel gelişmelerden dolayı gündemin gerilerine düşmüş durumda. Ülkemizin bugün bulunduğu noktadan daha iyi bir konumuna gelmesi ve ekonomide sıçrama yapmasının olmazsa olmaz koşulu yeni bir anayasadan geçmektedir. Her anlamda insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi için yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Yeni anayasa çağdaş ve günümüz şartlarını karşılayan, ülkemizin kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulan, ekonominin önünü açacak şekilde olmalıdır. Ülkemiz ekonomide son yıllarda önemli bir sıçrama yaptı. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen ülkemizin günün şartlarını karşılayan yeni bir anayasaya ihtiyacı var " şeklinde konuştu.

Meclis Toplantısı'nda ekonomik, siyasi, Suriye ve Irak'taki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan GTO Başkanı Aslan, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya ekonomisinde küresel büyüme üzerinde aşağı yönlü riskler artıyor. Avrupa başta olmak üzere küresel ekonomide sıkıntılar devam ediyor. Ülkemizde ise genel olarak ekonomik gidişatla ilgili açıklanan makro rakamlar olumlu. Ağustos ayı ile birlikte küresel kriz beşinci yılına girmiş olacak. Avrupa'daki Borç krizi küresel büyümeyi aşağıya çekmeye devam ediyor. Küresel ekonomideki sorunlara bağlı olarak Ülkemiz ekonomisinde 2011'in birinci çeyreğinden itibaren başlayan yavaş büyüme, 2012 yılının ilk çeyreğinde de devam etti. Küresel kriz ve Euro bölgesindeki olumsuz gelişmelere karşın ihracatta artış trendinin sürmesi, büyüme ve işsizlik rakamlarındaki düşüşün yanı sıra cari açıktaki düşüşün istenilen şekilde olmasa da sürmesi olumlu gelişmeler.

Avrupa'daki krizin ne kadar şiddetleneceği ülkemiz ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Yılın ikinci yarısında Avrupa pazarında canlanma olasılığı oldukça düşük görülüyor. Kuzey Afrika ve Ortadoğu pazarı ise siyasi belirsizlikler nedeniyle bir süre daha sınırlı kalacak. Bütün bu gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda 2012 yılının ikinci yarısında ekonomiye daha çok iç talep, faiz oranları, enflasyon ve Euro bölgesindeki gelişmeler yön verecek. Küresel kriz ve Avrupa'daki sorunlar göz önüne alındığında ülke olarak ekonomide pek çok ülkeye kıyasla daha iyi bir tablo ortaya koyduğumuz tartışmasız bir gerçek. Ancak yavaşlamanın bundan sonraki aşamaları için biraz daha dikkatli olmalıyız. Beklentimiz ihracattaki nispi olumlu gidişin bozulmadan devam etmesi ve buna iç talepteki hareketlenmenin de eklenmesiyle yılın ikinci yarısında ekonominin biraz daha hızlanarak yoluna devam etmesidir. Hem siyasi hem de ekonomik anlamda bölgemizde ve tüm dünyada sorunların ağırlaştığı bir dönem yaşıyoruz. Siyaset başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri olarak birlik, beraberlik ruhunu, uzlaşma, toplumsal barış ve çözüm odaklı yaklaşımı her zamankinden daha fazla öne çıkardığımız takdirde her zorluğu başarıyla atlatırız. "

Gaziantep'in eğitimdeki sorunlarıyla ilgili Meclis ve Meslek Komite üyelerine bilgi veren Gaziantep Valisi Erdal Ata da bölgesinde sanayi, ticaret ve diğer alanlarda marka olmuş bir kent olan Gaziantep'in en önemli sorununun eğitim olduğunu söyledi. Gaziantep'in eğitimde çizdiği tablonun pek iç açıcı olmadığını, 9 bin 300 dersliğe ihtiyaç bulunduğunu belirten Vali Ata,"Gaziantep'in en önemli sorunu olan eğitim sorunun çözümü için kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Eğitimde pek iç açıcı olmayan tabloyu tersine çevirmek için bütün imkanları seferber ediyoruz.

Gaziantep Ticaret Odası eğitimdeki sorunlarının çözümüne önemli katkı veren kurumların başında geliyor. Gaziantep Ticaret Odası gibi diğer kurum ve kuruluşlarda da bu konuda gereğini yerine getirmelidir" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber