Salihli'de 407 kadına maaş bağlandı

Salihli'de, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi yardım programından 407 kadının faydalandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan 'eşi vefat etmiş kadınlara yönelik nakdi yardım' programı kapsamında Salihli'de 407 dul kadına nakdi yardım yapılmaya başlandığını bildirdi.

Yardım programıyla çalışma imkanı olmayan dul kadınların düzenli bir gelire sahip olmasının hedeflendiğini belirten Peynircioğlu, "Yardım programının hedef kitlesini, kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden hareketle, resmi nikahlı eşi vefat etmiş, muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan kadınlar oluşturmaktadır. Herhangi bir yaş sınırlaması bulunmayan uygulamada, özellikle küçük çocukları olup da çalışma imkanı bulunmayan ya da çalışma gücünü kaybetmiş dul kadınların düzenli bir gelire sahip olması sağlanacaktır" dedi.

Peynircioğlu, uygulamanın vakıflar tarafından başvurular alınarak yapıldığını anlatarak, "Vakfımızca vatandaşlarımızın başvuruları alınarak gerekli incelemelerin yapılmasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti kararıyla muhtaçlığı onaylanan kadınlara, muhtaçlıkları devam ettiği süre içerisinde aylık 250 lira tutarında ve 2 aylık periyotlarla düzenli nakdi sosyal yardım şeklinde gerçekleşecektir. Kendisine maaş bağlanan kişilerin durumları, Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemi ile sosyoekonomik ve medeni durumlarında değişiklik olup olmadığı her ay yapılacak online sorgulamalar ve her yıl yapılacak sosyal inceleme ile takip edilecektir. Bu takip sonucunda sosyoekonomik ve medeni durumlarında değişiklik tespit edilen, gayri resmi birliktelik yaşayan faydalanıcıların yardımları ise iptal edilecektir" dedi.

Peynircioğlu, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce Postane'de açılan hesaplara hak sahibi kişiler adına iki ayda bir 500 Lira ödenmeye başlandığını ve eşi vefat etmiş kadınların başvurularını Salihli Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan alınmaya devam ettiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber