Evlerle içiçe geçen elektrik direkleri ölüm saçıyor

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesindeki elektrik direkleri evlerle adeta içiçe geçmiş durumda, tehlike saçıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesindeki elektrik direkleri evlerle adeta içiçe geçmiş durumda, tehlike saçıyor. Mahalle sakinleri, bunun bir kazaya sebep olmasından ya da hırsızlara davetiye çıkarmasından korkuyor. Geçtiğimiz aylarda ise yine Bursa'da hamile bir kadın eviyle elektrik direği içiçe geçtiği için akıma kapılarak hayatını kaybetmişti.

Mevlana Mahallesi'ndeki elektrik direkleri tehlike saçıyor. Mahalle sakinleri UEDAŞ yetkililerinin duruma el atmasını bekliyor. Mahalledeki direkler zamanla rüzgar ve yağmur gibi hava şartları nedeniyle eğiliyor, evlerin camına yaslanıyor. Mahalle sakinleri, elektrik direklerinin devrilmesinden ve direklere tırmanıp evlerine hırsız girmesinden endişe ettiklerini belirtirken, UEDAŞ'ın konuyla ilgilenmediğini öne sürdüler

Mahalle sakinlerinden Mücahit Yılmaz, "Rüzgar ve lodos direği cama yaslattı. Mart ayında yetkililere dilekçe verdim. Sonra UEDAŞ'tan geldiler. Yerini değiştireceğiz dediler. Ama yerini değiştirmediler. Tekrar gittiğimde "ihale yapılıyor, ihaleden sonra geleceğiz" dediler. Yine gelmediler, bizi oyaladıklarını düşünüyorum. En son gittiğimde dilekçe verip para yatırmamı istediler. Para yatırdıktan sonra direği değiştireceklerini söylediler. Bugüne kadar kimse bizimle ilgilenmedi" dedi.

Elektrik borcunu birkaç gün geciktirdiklerinde kesildiğini anlatan Yılmaz, "İhbarnameyi hemen gönderiyorlar. Ama bizim durumumuzla ilgilenen yok. Hırsızlık olayları olabilir. Direk pencereye çok yakın. Sokakta çocuklar da oyun oynuyor. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

BURSA'DA HAMİLE ANNE, BENZER DURUMDAN ÖLMÜŞTÜ

Hamitler Mahallesi'nde 2 ay önce meydana gelen olayda, evinin terasında yıkadığı halıyı asmak isteyen 6 aylık hamile Gülay Tok, komşusuna uzatmak istediği merdivenin yakındaki elektrik direğine değmesi sonucu akıma kapılarak hayatını kaybetmişti. Karnındaki 6 aylık bebeği ameliyatla alınmasına rağmen o da bir kaç gün sonra hayatını kaybetmişti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber