Emniyetten evsahiplerine uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2005 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cerrah, "Evsahipleri satacakları ve kiraya verecekleri evlerini kimlere verdikleri konusunda kontrol etsinler. Şüphelendikleri şahısları emniyete bildirsinler" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul'da son günlerde yaşanan patlama olayları ile ilgili Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın açıklaması yaptı. Cerrah, dün Zeytinburnu'nda 2 kişinin ölümü ve 5 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü açıkladı. İlk incelemeler sonucunda patlamanın bomba düzeneği imal etmeye çalışırken meydana geldiğini kaydeden Cerrah, "Patlayıcı düzeneği imal ederken meydana gelen patlama sonucu bölücü örgüt üyesi 2 kişi öldü. Olayla ilgili bugün de incelemeler sürüyor.

Vatandaşlarımız kiraya verecekleri ve satacakları evler konusunda daha duyarlı olsunlar. Şahısları kontrol etsinler ve şüphelendikleri kişiler hakkında emniyete bilgi versinler. Terör konusunda vatandaşlarımız kadar basın da duyarlı olmalı." şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının patlayıcının türü ve ölen şahısların kimlikleri konusundaki sorularına ise Cerrah, " Kimliğini ve nereden geldiklerini soruşturmanın selahiyeti açısından bize bırakın. Bombanın türü hakkında da bilgi veremeyiz." yanıtını verdi.

Celalettin Cerrah, Galata Köprüsü altında Temmuz ayında meydana gelen patlama olayı ile ilgili 4 şahsın yakalandığını açıkladı. Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüklerinin koordineli çalışması sonucu bölücü örgüt adına faaliyette bulunan 4 şahsın yakalandığını kaydeden Cerrah, "Yakalanan kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda malzeme ele geçirildi. Bin 800 gram plastik patlayıcı madde, 2 adet elektrikli fünye, 4 adet elektronik devre düzeneği, 1 adet uzaktan kumanda aleti, 5 adet walkmen-radyo, 1 adet eylemde kullanıldığı tespit edilen çanta, 187 adet sözde örgüte ait vergilendirme makbuzu, örgütsel kitap ve dökümanlar, 1 adet fotoğraf makinesi ve ses kaydedici cihazı ele geçirilen malzemelerden bazıları. Yakalanan Şahıslardan biri yaşı küçük olduğu için tutuklanmış, diğerleri ise adliyeye sevkedilmiştir." diye konuştu.

Emniyet Müdürü Cerrah, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın cinsiyle ilgili laboratuvar çalışmalarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber