Bursa mermercileri OSB'de toplanacak

Bursa'da mermercileri bir araya toplayacak Mustafakemalpaşa Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde kamulaştırmalar başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Devecikonağı bölgesindeki Mermerciler İhtisas OSB'de incelemelerde bulundu. Mermerciler OSB toplantısına katılan Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Kaymakam Kazım Karabulut, açıklamalarında kamulaştırmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut, Mermerciler İhtisas OSB yönetim kurulu olarak toplandıklarını belirterek, ?Mustafakemalpaşa'da çok kıymetli mermer yatakları mevcut. Her yıl özellikle Çin'e mermer ihracatı gerçekleştiriliyor ve bütün bu mermer sektörünü bir araya getirmek için Devecikonak köyünde Mermerciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruldu.? dedi. Ancak Mermerciler İhtisas OSB'nin henüz istenilen oranda yatırım yapamadığına işaret eden Kaymakam Karabulut, şunları söyledi: ?Öncelikle arsa sorunumuzun çözülmesi gerekiyor. Bunun için bu yıl 2. kamulaştırma hamlemizi yapıyoruz. Yılbaşına kadar bu kamulaştırmaları tamamladığımız takdirde özellikle mermerci işadamlarımıza gereken arsa tahsisini yapabileceğiz. Bu şekilde ilçelerimizin değişik yerlerinde dağılmış halde bulunan mermerci işadamlarımızı bir bölgede organize bir şekilde toplamış olacağız.?

MERMERİ HAM KÜTLE OLARAK SATIYORUZ

Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Bursa'da özellikle Mustafakemalpaşa'da önemli mermer yataklarının varlığına işaret ederek, ?Mermer yataklarının en doğru biçimde işletilerek ekonomimize kazandırılması çok büyük önem arz ediyor. Ülkenin yer altı zenginlikleri çok önemli bir yer tutuyor. Bu bakımdan biz mermerciliğin ülkemiz ve Bursamız için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.? ifadelerini kullandı.

Mermerin Bursa'dan işlenmeden kütük halinde ihraç edildiğine işaret eden Bilal Çelik, ?Burada da elde edilen gelir haliyle istenilen ölçüde olmuyor. Mermerin işlenerek son kullanıcıya ulaştırılması ile daha yüksek gelir elde edilir. Bu da hem yurt içindeki zenginliklerin artması, hem de ülkemize daha fazla katma değer kazandıracaktır.? vurgusunu yaptı.

Mermerciliğin Bursa'da çok önemli olmasına rağmen organize sanayi bölgelerinin yetersizliğine işaret eden Çelik, ?İşte bunlardan bir tanesi şu an yönetim kurulu toplantısını yaptığımız Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi. Ama burada da maalesef istenilen ölçüde henüz bir gelişme kaydedilememiş.? diye belirtti. Sonraki yıllarda 'maalesefleri' daha az kullanmak için çalıştıklarını anlatan Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: ?Mermer Organize Sanayi İhtisas Bölgesinin bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Yıl sonuna doğru kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra imar planları tamamlanıp, önce yer isteyen mermercilere yer verilecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber