Sen maaşlı adamsın özelleştirmeye engel mi olacaksın

Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme sürecindeki Erdemir ve İsdemir'in genel müdürlerinin ön yeterlilik verilen şirketlere tepki göstererek istifa etmesi Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı kızdırdı. Unakıtan, ?O kadar parayı da veriyoruz. Kalkıp özelleştirmeye mani olacak. Aydın Doğan bankasını satarken genel müdüre mi soracak' dedi.

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, Erdemir ile İsdemir'in özelleştirilme stratejilerine tepki göstererek istifa eden Erdemir ve İsdemir Genel Müdürleri'ne ?Seni orayı (iyi et) diye koyduk. Maaşını alan bürokratsın. Kime satılırsa satılsın sana ne? Koltuk boş kalmaz' tepkisiyle yanıt verdi. Unakıtan, ?O kadar parayı da veriyoruz. Kalkıp özelleştirmeye mani olacak. Aydın Doğan bankasını satarken genel müdüre mi soracak, (ben bunu yerliye mi yabancıya mı satayım) diye' diye konuştu.

AÇIKGÖZLÜLÜK VAR MI:

Türkiye Genç İşadamları Derneği'ni (TÜGİAD) kabulünün ardından, Temmuz ayı bütçe gerçekleşmelerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyen Unakıtan, özelleştirme, memur maaşları, otopark vergisi gibi gündemdeki sıcak konulara ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'nin sermaye birikiminin henüz oluşturamaması nedeniyle yabancı sermayeye ihtiyacı olduğunu, yabancı sermayeye karşı çıkmanın akılla bağdaşmadığını savunan Unakıtan, ?Erdemir gitti Romanya'da şirket aldı. Bulgaristan'da özelleştirmeye girdi. Sen alıyorsun dışardan da senden alan kötü mü? Öyle açıkgözlülük var mı?' dedi. Unakıtan, şunları söyledi:

HALİMİZİ BİLELİM:

Türkiye'nin büyüklüğü zannedildiği kadar değil. Halimizi bilelim. Geçenlerde İspanya'ya gittim. Oradaki bir banka, Türkiye'nin bütün bankalarını toplayın İş, Akbank, Ziraat. Türkiye'nin dört katı aktif büyüklüğü var. Şimdi böyle küçük mü kalalım, küçük olsun bizim olsun mu diyelim. Yoksa yabancı sermayeyi nasıl daha fazla cezbederiz onun mücadelesin mi verelim? Yıllarca Türkiye'ye yabancı sermaye daha fazla nasıl gelir diye sorduk. Şimdi gelmeye başladı. Bu sefer de niye geliyor bunlar? Olur mu böyle şey canım). Lütfen bunları bilimsel platformda tartışıp karar verelim. Hatta tartışmaya gerek yok. Özelleştirmeyi biz kárlı-zararlı diye değil, devleti ekonomik faaliyetlerden kurtarmak için yapıyoruz.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber