Okullarda duble müdürlere son

Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı hatadan döndü. Okul müdürlerinin 5 yıldan fazla aynı okulda kalmamaları için başlatılan tayinlerde "il dışı" uygulaması durduruldu. Böylece, "duble müdür" karmaşası sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürlerinin 5 yıldan fazla aynı okulda kalmamaları için başlattığı tayinlerde "il dışı" uygulamasını durdurdu. Yeni Şafak Gazetesi'nin 4 Ağustos 2005 tarihindeki "Duble Müdürlü Okullar" başlıklı haberi ile kamuoyunun haberdar olduğu uygulama ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerine Bakanlıktan gönderilen yazıda müdürlerin eski yerlerinde kalması istendi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in müdürlerin işletme körlüğü olmasın diye 5 yıldan fazla aynı okulda kalmamaları için başlattığı uygulamada, tayinler il dışına da yapılınca sorun yaşandı. Tayinleri çıkartılan 130 okul müdüründen bazılarının gittikleri okulda halen görevde olan müdürler olduğu ortaya çıktı.

Bir okulda iki müdür

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü atamalardaki karışıklık üzerine harekete geçti. Çifte müdürlü okullar ortaya çıkması ve uygulamanın mahkemelere yansıtılması sonrasında MEB, il milli eğitim müdürlerinden okul müdürlerini eski yerlerinde görevde tutmalarını istedi. Danıştay da verdiği bir kararla uygulamayı durdurdu. MEB'in bir yönetmelik ve genelge ile valiliklere talimat vermesi üzerine 5 yıl aynı okulda görev yapan Türkiye genelinde il içi ve il dışı olmak üzere toplam 550 müdürün tayini çıkartıldı. Sadece Adana ilinde bir hafta sonunda Bakan Çelik'in talimatları doğrultusunda 55 okul müdürünün yeri değiştirildi.

Mahkemeye başvurdu

Ardından Seyhan Meryem Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu Müdürlüğü'nden Seyhan Sarıhamzalı İlköğretim Okulu'na atanan Erdoğan Öksüz ile Seyhan Erkek Lisesi Müdürlüğü'nden Yüreğir Dadaloğlu Lisesi Müdürlüğü'ne atanan Celal Apak uygulamanın durdurulması için Adana Bölge Adliye Mehkemesi'ne başvurdu. Yerel mahkeme atamaları 'yasal isabetli olmadığı' gerekçesiyle durdurdu. Danıştay 2. Mahkemesi de yerel mahkeme kararını onayladı

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber