OSTED ile OKÜ birlikte çalışmak için ilk adımı attı

Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği (OSTED) Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)'inde ?Üniversite ve teknik elemanlar ortak neler yapılabilir? çalıştayı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKÜ Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda yapılan çalıştaya Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, öğretim üyeleri ile OSTED yönetim kurulu katıldı.

Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Büyükalaca, yine binaları ve teknoloji laboratuarlarıyla yeni dönemi hazır olduklarını söyledi. OKÜ'de bulunan 9 mühendislik bölümünden 6'sına öğrenci aldıklarını kaydeden Büyükalaca, bu yıl yeni açılan kimya mühendisliğine de öğrenci alınacağını duyurdu. Öğrencileri iş dünyasıyla bir araya getirecek projeleri çok önemsediklerini dile getiren Büyükalaca, ?Öğrencilere yönelik aylık olarak mesleki gelişim seminerleri, staj yapma, son sınıfta okuyan öğrencilere proje anlamında destekler ve buna yönelik ortak projeler, kulüp yarışmaları ve hibe projeleri anlamında Osmaniye Teknik Elemanlar Derneği ile birliktelik oluşturulabiliriz.? dedi.

Üniversitelerde kaliteli teknik elemanların yetişmesini istediklerini belirten OSTED Başkanı Beytullah Ter ise ?Bundan sonraki dönemde üniversite teknik elemanlar işbirliğini hayata geçirmek istiyoruz. Öğrencilerimizin tam donanıma sahip olmalarını ve iş dünyasına kaliteli teknik eleman olarak hizmet vermelerini istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Program sonunda üniversite bünyesinde kurulan laboratuarlar gezilip bölüm başkanlarından detaylı bilgiler alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber