'İnsanlar Gaziantep'e sadece gezmeye değil, ticaret yapmaya da gelmeli'

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'i gezmeye gelen insanların sadece turistik bir gezi niyetiyle değil, bunun yanında ticari anlamda alışveriş yapmak için de gelmelerini arzuladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzelbey, Gaziantep'te yayın yapan 6 televizyon kanalının ortak yayın platformunda canlı yayın konuğu oldu. Belediye olarak son dönemlerde yaptıkları hizmetleri anlatan Güzelbey, ?Biz insanların Gaziantep'e ticaret yapmak için gelmelerini de istiyoruz. İnsanların kentimizin tarihini, müzelerini, eğlence merkezlerini ve kültürel dokularını görmeleri, gezmeleri, güzel yemeklerimizden yemeleri tabii ki güzel. Ancak esnafımızın da ticari anlamda bir şeyler kazanması gerekiyor. Bu açıdan esnafımızın da sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Hem Gaziantepliler hem de komşu illerden gelen insanlar gezinin yanında ticari alışverişini de yapmalılar.? diye konuştu.

Bu açıdan şehir merkezinde yapılan büyük alışveriş merkezlerine sıcak bakmadıklarını dile getiren Güzelbey, bundan sonra şehir merkezinde yapılacak AVM'lere izin veremeyeceklerini kaydetti. Başkan Güzelbey, Gaziler caddesinden sonra Atatürk ve Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nı yenileyerek buralara adeta açık alışveriş merkezleri yapmayı planladıklarını söyledi.

"KURDUĞUMUZ SİSTEM DEVAM EDERSE BORCUMUZ 5 YIL SONRA BİTER"

Görev süresi içinde önemli projelere imza attıklarını anlatan Güzelbey, ?Yapacağım işleri hep planlayıp yaparım. Gözümü kestirdiğim işi yaparım. Yoksa o işe girmem. 2014 Mart ayına kadar elimde yol haritam var. Ne kadar borcumuz var ne kadar alacağımız var hepsinin hesabı ve listesi var. Ben görev geldiğimde bu belediyenin bir milyar 326 milyon dolar borcu vardı. Bizim kurduğumuz sistem ile bu borcumuz yarıya indi. Eğer bu sistem devam ederse 5 yıl sonra belediyenin borcu kalmaz. Her ay TEDAŞ'ın kasasına 8 milyon lira elektrik borcu ödüyoruz. Yeni kaynaklar ve imkanlar buluyoruz. Biz tek bir kuruş kredi almıyoruz. Borcumuzdan dolayı hiçbir bankadan kredi çekemiyoruz.? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber