Vali Yüksel Çubuk'ta seraları inceledi

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Çubuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ilçeye bağlı bazı köylerdeki seralarda incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaaddin Yüksel, Ankara tarımını, özellikle yaş sebze ve kesme çiçek yetiştiriciliğini geliştirmenin en büyük hedefleri arasında yer aldığını söyledi. Ankara'da 600'e yakın seranın yapıldığını hatırlatan Yüksel, ?Çubuk ilçesinde son altı ay içerisinde 66 sera kuruldu. Şimdi yapılması gereken şey çiftçilerimizi desteklemek ve onları yüreklendirmektir. Bir şehir düşünün; bu şehrin termali olsun, çok güzel iklimi olsun, 1 milyon 500 bin hektar toprağı olsun, siz bu toprağın yarısından daha azını kullanın ve bu şehirde tarımı konuşmayın. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.? dedi.

Önümüzdeki yıllarda Türk tarımının sıklet merkezleri arasında Çubuk ilçesini de görmeyi arzuladığını anlatan Vali Yüksel, "Bu nedenle Çubuk'ta tarımı çok önemsiyoruz ve bu konuda yatırımlar yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gürdarpı Mahallesi'nde kurulan yaklaşık 40 seradan oluşan çiçek ve sebze seralarını da gezen Yüksel, çalışmalarından dolayı üreticilere ve Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin'e teşekkür etti.

Vali Yüksel, tamamlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulundu. Binanın bahçe ve bürolarını gezen Vali Yüksel, görevli polis memurlarıyla da sohbet etti. Eksikliklerin kısa sürede tamamlanmasını isteyen Yüksel, ilçeye kent güvenliği ve yönetim sistemi (mobese)'nin de kurulması için çalışmaların başlatılmasını istedi. Yüksel'in inceleme ve denetleme gezisine İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber