Gercüş'te Lise Caddesi'nin adı Kazım Koyuncu Bulvarı olarak değiştirildi

Kanser tedavisi gördüğü hastanede 25 Haziran 2005'te yaşamını yitiren sanatçı Kazım Koyuncu'nun adı Batman'ın Gercüş ilçesinde bir caddede yaşayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gercüş Belediye Meclisi, almış olduğu kararla daha önce Lise Caddesi olarak bilinen caddenin adının Kazım Koyuncu Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verdi.

Üyeler Ayten Gökmen, Mehmet Avcı ve Mehmet Kemal Bağcı tarafından meclis gündemine getirilen önerinin diğer meclis üyelerince de kabul gördüğünü belirten Belediye Başkanı Esat Üner, Kazım Koyuncu'nun müziğiyle, fikirleriyle ve muhalif duruşuyla önemli bir sanatçı olduğunu söyledi.

?Karardan önce Sayın Koyuncu'nun ailesi ile de görüştük? diyen Üner şunları söyledi: ?Ailesi bize bu kararı memnunlukla karşılayacaklarını söyledi. Biz de böylesi bir kararı meclis gündemine getirterek sanata ve sanatçıya verdiğimiz değeri göstermiş olduk. Bu kararla ilçemizi doğudan batıya doğru boydan boya bölen ve daha önce Lise Caddesi olarak bilinen cadde bundan böyle Kazım Koyuncu Bulvarı olarak bilinecektir. Karar meclis üyelerimizce ortak alınmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber