Adnan Menderes Yaşam Parkı Gediz'in sosyal hayatına zenginlik katacak

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, en büyük alan peyzaj çalışması olarak yapımı devam eden Adnan Menderes Yaşam Parkı vatandaşların sosyal hayatına zenginlik katacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Adnan Menderes Yaşam Parkında yürüttükleri peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçenin yeni cazibe merkezinin ortaya çıkacağını söyledi.

İhale kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar park peyzaj projesinde giriş takları, kamelyalar, otopark, mescit, şadırvan ve kafeteryalar bulunduğunu, hızla şekillenen Adnan Menderes Yaşam Parkının şimdiden ilçe halkının beğenisini kazandığını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, bugüne kadar yapılan en büyük yeşil alan düzenlemesini gerçekleştirerek Gediz'de sosyal hayatın kalbini oluşturacaklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Saraoğlu, "İlçe merkezinde düzenlenecek tüm etkinlikleri bünyesinde gerçekleştirebilecek kapasiteye sahip olacak Adnan Menderes Yaşam Parkı aynı zamanda günlük hayatta aktif olarak yer alacaktır. Vatandaşlarımız çalışmalarımızı izlerken, parkın alacağı son şekli görmeye başladı. Daha şimdiden her akşam ve hafta sonları buraya gelerek dinlenmenin tadını çıkarmaya başladılar.

Doğal çam ormanı içerisinde yer alan Yaşam Parkı birçok kentin bünyesinde olmasını istediği bir cazibe merkezi olarak Gediz halkını kendisine çekmektedir.

Günlük hayat yanında ilçemizin tüm aktivitelerini de karşılayabilecek düzeydeki yapısı ve donanımı ile şimdiden halkımızın hayalini kurduğu bir noktaya yükselmiştir.

İçerisinde yer alacak kamelya, piknik ve ormancı masaları, kafeterya, zabıta binası, mescit ve şadırvan, hanımlar lokali, ağaç ev, gözetleme kulesi, çocuk oyun grupları, göletler, bisiklet ve yürüyüş yolları, spor alanları, fitness alanları ve otopark buraya gelen herkesin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olacaktır. Ayrıca su oyun parkları çocuklar yanında büyüklerinde ilgisini çekecektir. Bugüne kadar yapılan en büyük rekreasyon çalışması olan Adnan Menderes Yaşam Parkı ilçe halkı yanında diğer belde ve köylerden gelen misafirlerin ağırlanabileceği bir cazibe merkezi olacak ve Gediz'in sosyal hayatına zenginlik katacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber