'Başhekim kafası kırarak mı doğu'daki doktor açığını kapatacaksınız?'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek'in yeğenleri Nihat ve Abdullah Berdibek'in, kazandıkları ihaleyi iptal ettiği gerekçesiyle Bingöl Doğum Hastanesi Başhekimi Hakan Çoban'ı döverek komalık etmesine Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'den tepki geldi.

Hastanenin çatı onarımı ve boya ihalesinin iptal edilmesi dolayısıyla başhekime saldırılarak ölümüne dövülmesinin büyük bir skandal olduğuna işaret eden Önder Kahveci, saldırganların AKP Bingöl Milletvekili Fevzi Berdibek'in yakınları olmasının ise, sağlık çalışanlarının baskı altındaki çalışma koşullarını ve sağlıkta yaşanan yozlaşmayı göstermesi açısından son derece ilgi çekici olduğunu söyledi.

"Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının maruz kaldığı saldırılara bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz" diyen Kahveci, sağlık çalışanlarının her gün fiziksel şiddet, hatta ölüm riski altında görev yaptığını anlattı.

Saldırı olayının doktor açığı en yüksek illerimizden biri olan Bingöl'de meydana gelmesinin de düşündürücü olduğuna dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı, "Sağlık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne doktor göndermekte zorlanıyor. Önce mecburi hizmeti kaldırıp maddi imkanlar sunarak bölgeye doktor göndermeye çalıştılar. Bu yöntem başarısız olunca mecburi hizmeti geri getirdiler. Bu da tutmadı. Bu nedenle bölge halkı, sağlık hizmeti açısından tam bir mağduriyet yaşamaktadır. Tüm bu gerçekler ortadayken, iktidar partisinin bir milletvekilinin yeğenleri, ölüm tehditleri yağdırarak bir başhekimi ölesiye dövüyorlar. Sağlık Bakanlığı'na sormak lazım; Başhekim kafası kırarak mı Doğu'daki doktor açığını kapatacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, saldırı olayının, aynı zamanda sağlık alanında mafyalaşma ve yolsuzluklara da kamuoyunun dikkatini çektiğine işaret ederek, bu alandaki yozlaşmanın da bir an önce önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber