TOKİ işçilerinin yatakhane yaptığı tarihi camiye büyükşehir belediyesi el attı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet'in Yunanca Hocası Sinan Bey tarafından 1524 yılında yaptırılan ve bilinçsiz tamiratlar sonucu minaresi dışında orijinalliğini tamamen kaybeden Kiremitçi Mahallesi'ndeki Sinanbey Camii'ni özgün kimliğine kavuşturuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz günlerde TOKİ işçilerinin yatakhane olarak kullanmasıyla gündeme gelen cami aslına uygun restore edilecek. Belediye, 488 yıl önce yaptırılan Sinanbey Camii'ni özgün kimliğine kavuşturmak için çalışmalara başladı. Fatih Sultan Mehmet'in Yunanca Hocası Sinan Bey tarafından 1524 yılında yaptırılan ve bilinçsiz tamiratlar sonucu minaresi dışında orijinalliğini tamamen kaybeden Kiremitçi Mahallesi sınırlarındaki tarihi cami, Büyükşehir Belediyesi'nin projesiyle orijinal haline getirilecek. Çalışmalar kapsamında orijinal olan minareye dokunulmazken, cami yıkılarak aslına uygun olarak yeniden yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile ortak yürüttükler çalışma kapsamında projelerin hazırlandığını ve ihaleye çıkıldığını söyledi. Günümüze sadece minarenin orjinal olarak geldiğini ifade eden Başkan Altepe, ?Tarihi yapı defalarca tamirat geçirmiş ancak bilinçsiz yapılan her tamirat camiyi özgün kimliğinden bir adım daha uzaklaştırmış. Caminin bundan sonda orijinal haliyle bölgeye hizmet vermesi için gerekli çalışmaları başlattık.? dedi.

Sinanbey Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Hakkı Ermez de inşaat çalışmalarının yakın zamanda başlayacağını belirterek, mahalleye ayrı bir değer katacak proje için Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber