Arınç: Bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ?Bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Valiliği koordinasyonunda hayırseverlerin desteğiyle Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği tarafından Ortaköy Piknik Alanı'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

Yöredeki 61 köyden 3 bin vatandaşın katılımıyla düzenlenen iftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Arınç, Ramazan ayının artık ?elveda' denebilecek günlerine yaklaşıldığını söyledi. Arınç, Ramazan'ın bereket, rahmet ve gufran ayı olduğunu, tüm Müslümanların da bu ayı ayrı bir heyecanla karşıladığını belirtti.

Arınc, bütün dünyada İslam aleminin 2 milyar nüfusa ulaştığını ancak bu gün en yakındaki Suriye'den en uzaktaki Burma Müslümanlarına kadar pek çok yerde acı, ızdırap, şiddet ve silahın bulunduğunu dile getirerek, İslam dünyasındaki ihtilaf, kavga, çatışma ve kan dökmelerin sona ermesi dileğinde bulundu.

Türkiye'de de her şey çok iyi gidiyorken terör belasının her gün canları yakmaya devam ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ?Bugün de maalesef yine Hakkari'de 6 askerimiz ve 2 geçici köy korucusu olmak üzere 8 kardeşimiz rahmetli oldu. Sahur vakti bir karakolumuza kahpece saldırdılar, çatışma çıktı ve hainler arkalarında elbette 15'e yakın ölü de bırakarak bizim de 8 canımızı yaktılar. Dün de bu oldu

bugün de oldu, dileriz yarın olmaz. Elimizden gelen, bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz. Bu konuda sadece hükümetimiz değil, siyasi partilerin hepsi, bir milli mesele olduğu için terörle mücadelede elinden gelen katkıyı yapmaya gayret ediyor.? dedi.

Arınç şöyle devam etti: ?Fitne, 30 yıla yaklaştı. Bir ara bazı sebeplerle sinmişlerdi ama yine şimdi can havliyle saldırılarına devam ediyor. Şehitlerimiz dün ilk değildi, bugün de son olmadı. Dileriz ki bundan sonra bu felaketi bir an evvel bitirmek nasip olur. Artık annelerin gözyaşı dökmediği, milletimizin ağlamadığı, gencecik filizlerimizin toprağa düşmediği, huzurlu, güvenli bir Türkiye'ye hep beraber kavuşuruz.? diye konuştu.

Memlekette birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Arınç, ?Ülkemizin kalkınması, huzur içinde yaşamak için, refah şartlarını daha da güçlendirmek için, insanımızın iş bulabilmesi, ailelerin huzur içinde yaşayabilmesi, daha nitelikli bir eğitim alabilmesi için her bakımdan güçlü bir Türkiye'yi biz arzu ediyoruz. Bu yolda bize düşen daha çok çalışmaktır, çalışmalarımızı sonuçlandırmaktır.? şeklinde konuştu.

Arınç, 1 milyon 350 bin nüfusuyla ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Manisa'nın ilgili yasanın çıkmasıyla büyükşehir statüsüne kavuşacağını, belirterek, bunun yöre halkına yeni imkanlar getireceğini söyledi.

İftar programına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Özgür Özel, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, mülki amirler ile Arınç'ın eşi Münevver Arınç ve ağabeyi Ümit Doğay Arınç da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber