Gece yarısı evlerinden çıkarıldılar

Giresun'un Nizamiye mahallesinde yapılmakta olan bir inşaatın duvarına destek için konulan tomruklar çatlayınca panik yaşandı. 2 ay önce başlayan inşaat çalışmasından dolayı evlerinin duvarları çatlayan Hattürk Apartmanı sakinleri ve iki gecekondu dün gece yarısı polis ve zabıta ekiplerinin uyarısı ile boşaltıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 ay önce inşaatı başlatan firma yetkililerini ve Belediye'yi uyardıklarını söyleyen vatandaşlar, ?Buranın zeminin gevşek olduğunu söyledik ama bizi dinleyen olmadı. Çalışmaya devam ettiler. Hergün evlerimizde ayrı ayrı çatlaklar oluştu. Şimdi tehlike var diye evlerimizden çıkartıldık. İnşaat yetkilileri bize 'akrabalarınıza gidin' dediler. Kiminnin akrabası var kiminin yok. Bu nasıl bir anlayıştır. Daha sonra bize otel tahsis etmek istediler ama biz neden evimzden çıkıp otele gidiyoruz neden en başından bizi dinleyip ciddiye almadılar. Her yerde beş santim 10 santim çatlaklar var. Artık evlerimizde huzurlu şekilde oturamıyoruz. Evin temelinin eski yapı olduğunu bildikleri halde çalışmaya devam ettiler. Yapı denetime gittik ama ne bir muhatap nede bir mühendis var sadece tabelası duruyor" dediler.

Yıllardır çalışıp zar zor bir ev aldığını söyleyen gece kondu sahibi 75 yaşındaki Rasim Pekdemir, ?Benim bütün varım yoğum bu durduğum ev şimdi artık durulacak durumda değil evimin heryerinde çatlaklar var, mağdur durumdayım. Şuan ki evimde an az 20 yıl daha durudum ama şimdi durulacak gibi değil. Polisler geldi beni tahliye etti şimdi ne yapacam nerde duracam bilmiyorum. Hamalcılıkla büyüdüm tutar dalım yok , kiraya gitsem kira verecek durumum yok, çok mağdurum" diye konuştu.

İnşaatın istinat duvarında bulunan çatlak tomruklar kaldırılarak yeni tomruklar konuldu. İnşaat yetkilileri konu hakkında konuşmak istemezken bazılarıda basın mensuplarının görüntü almasını engellemek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber