Erzincan Belediyesi'nin en büyük projesi Cansuyu ilerliyor

Erzincan Belediyesi'nde yapılan Cansuyu değerlendirme toplantısı sonrası Cansuyu Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, çalışma yapan ekibe başarılar diledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan çalışmalardan dolayı hoşgörü gösteren Erzincan halkına teşekkür eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ?Cansuyu Projesi kapsamında bizleri ziyaret ederek çalışmaları teşvik eden, motive eden milletvekilimize ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar yürütülürken, hoşgörüsü ve anlayışıyla önümüzü açan ve çalışmaların daha düzenli, daha tertipli, açıkçası acele etmeden yerinde yapılmasına destek sağlayan hemşehrilerimize teşekkür ediyor, Ramazanlarını kutluyorum.? dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de projede dünden bugüne emeği geçen herkese teşekkür etti. Çalışmaları yakında izlediklerini ifade eden Karakelle, "Çalışan ekipteki arkadaşlarımız, Erzincan'ı 'içme suyunda nasıl bir marka şehir yaparız' diye çalışıyorlar. Proje, hızlı bir şekilde yürüyor. Erzincan'ın 50 yıllık 302 kilometrelik içme suyu şebekesi şu an değişiyor. Bu içme suyu şebekesinde, bugüne kadar yüzde 50'si kaçağa gidiyordu ve su kalitesiz oluyordu. Şimdi, dünya standartlarında polietilen boru ile değişiyor. Erzincan'ın 100 yıllık içme suyu şebekesi yenileniyor. Su depoları yenileniyor ve yeni su depoları yapılıyor. Belediye başkanımız, yeni bir proje yaptı ve içme suyumuz artık sulama barajı ile buraya gelecek. Bu da çok önemli. Su, direk kaynağından buraya enerji harcamadan gelecek. Erzincan'da bu çalışmalar süresince elbette çevreye rahatsızlık veriliyor. Bütün hemşehrilerime göstermiş oldukları bu anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılara katlanacağız ama Erzincan'ın 100 yıllık içme suyunu garanti altına alıyoruz. Çalışmalar 2014'ün Aralık ayında bitecek. Peşine asfalt çalışmaları da yapılacak.? diye konuştu.

CANSUYU PROJESİ NEDİR?

Cansuyu Projesi, Erzincan Belediyesi'nin hazırladığı şehir içme suyu şebekesi, içme suyu depoları ve abone bağlantılarının yenilenmesi, yeni su kaynakları temini ve arıtma tesisinin revizyonu maksadı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli 35 milyon Avro büyüklüğünde bir altyapı projesi. Proje kapsamında yürütülecek çalışmalar neticesinde, şehir şebekesindeki yüzde 65 oranındaki kayıp giderilecek ve yer yer 60 yıllık geçmişi olan su şebekesi yenilenmiş olacak. Şehir şebekesindeki yüzde 65 oranındaki kayıp giderilecek ve yer yer 60 yıllık geçmişi olan su şebekesi yenilenmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber