Evi yanan kanser hastası sıcak yuvaya kavuştu

Afyonkarahisar'da kanser hastası olan ve bir yıl önce elektrik kontağından çıkan yangında evi yanan Halit Akman ve ailesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) sahip çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çayırbağ beldesinde bir yıldır komşularının evinde kalan ve hayırsever insanların desteği ile yaşam mücadelesini sürdüren Halit Akman ve ailesine SYDV tarafından 30 bin liraya mal olan prefabrik ev düzenlenen bir törenle teslim edildi. İçerisinde 4 odası, mutfağı, tuvaleti, banyosu bulunan evin tefrişatını ise SYDV, Çayırbağ Belediyesi ve hayırseverler yaptı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çayırbağ Belediye Başkanı Yakup Çam'ın durumu bildirmesi üzerine ilgililere prefabrik ev yapılması konusunda talimat verdiğini ve şimdi de teslim ettiklerini söyledi. Balkanlıoğlu, ailenin bir yıl önce evinin yandığını ve komşularının yardımı ile ayakta durduğunu belirtti. Balkanlıoğlu, ?Bizler kimsenin ne olduğunu bilemeyiz. Biz bütün vatandaşlara vebal attık, ?aç, muhtaç olanları bize bildirin' diye. Ancak, bildirildiğinde bile bu araştırılır, evine gidilir, komşularına soruluyor ve yardım ondan sonra yapılıyor. Biz müracaat etsin etmesin gerçek mağdurlar arıyoruz.? dedi.

SYDV'nin milletin finanse ettiği bir kuruluş olduğunu belirten Balkanlıoğlu, geçmişte bu vakfın yok kötü yönetildiğini, şeffaf bir yönetim olmadığından fakirlere verilmesi gereken paraların bile bazı kişilerin yolsuzlulukları nedeniyle ceplerine gittiğini anlattı. Bu kişilerin hapse girip çıktığını ve hala davalarının devam ettiğini kaydeden Balkanlıoğlu, vakıf yönetimini, personelini değiştirdiklerini, şimdi fakirlere yardım yaptıktan sonra paranın arttığını anlattı.

Balkanlıoğlu, ?85 yaş üstü insanları taradık, yardım ettik. Çöp evler, evinde sobası yanmayan insanlar vardı. Evlerini temizledik, boyadık, termal otellerde banyolarını yaptırdık. Bize birçok dua ediyorlar. Bütün mesele burada zaten.? diye konuştu. Balkanlıoğlu, yeni yapılan prefabrik evin anahtarını evin hanımı Emine Akman'a teslim ederek mutlu ve huzurlu bir yaşam diledi.

Çayırbağ Belediye Başkanı Yakup Çam da şimdiye kadar aileye giyim, gıda yardımı yapıldığını belirterek şimdi de yapılan bu evle devletin bir kez daha vatandaşının yanında olduğunu gösterdiğini söyledi.

EVLERİ BİR YIL ÖNCE YANDI

Bir yıl önce evi yanan ve kanser hastası olduğundan dolayı tedavi göre Halit Akman ise ?Allah devletimize güç, kuvvet versin. Buraya kadar gelip ilgilendiler, ev yaptılar. Hepsine teşekkür ediyorum.? dedi. Eşi Emine Akman da bir yıl önce elektrik kontağından çıkan yangında evlerinin yandığını, o günden bu yana komşularının yanında durduklarını söyledi. Akman, eşinin hasta ve çalışamadığını belirterek, ?Bu evi rüyamda görsem inanmazdım. Şimdi de halen inanamıyorum. Bize ev yaptılar ve içini de döşediler. Allah herkesten razı olsun.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber