MEB; 'hizmet bölgesi' ifadesinin ne anlama geldiğini açıkladı

2012 Yılı Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzunun ?1. Genel Açıklamalar? başlıklı 1.12. maddesinde yer alan ?06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla? cümlesinde geçen ?hizmet bölgesi? ifadesinin ne anlama geldiğini açıkladı. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB; il milli eğitim müdürlüklerine e-mail atarak bu durumdaki öğretmenlerin başvurularının kabul edilmesi, başvuruları reddedilenlerin başvuruların onaylanmasını ve öğretmenlere haber verilmesini istedi.

Bu duruma göre 06.05.2010 tarihi itibarıyla; ikinci ve üçüncü hizmet bölgesi illeri ile birinci hizmet bölgesinin D ve E hizmet alanlarında sözleşmeli iken KPSS puanı ile kadroya geçen öğretmenlere 3 yıl şartı aranmadan yer değiştirme hakkı tanınmıştır.

Fakat 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerden KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlardan birçok öğretmen o tarihte zorunlu hizmetini tamamlamak amacıyla zorunlu hizmet bölgelerini KPSS puanı ile tercih ederek atanmışlardır.

Kılavuzun 1.12. maddesinin son kısmında yer alan ?adaylığı kaldırılmış olanlar bulundukları illerdeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ve fiilen üç yıl görev yapmış olma şartına bakılmaksızın 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları hizmet bölgelerinde hâlen görev yapmakta olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.? 06.05.2010 tarihinde çalıştıkları olmaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir.? açıklamasına göre bu öğretmenler yani 06.05.2010 tarihi itibarıyla sözleşmeli olarak görev yapan fakat zorunlu hizmet bölgesine KPSS puanı ile atanan öğretmenler ve KHK ile kadroya geçtiğinde zorunlu hizmet bölgesinde olan öğretmenler bu haktan faydalanamayacaktır.

Örnek: 06.05.2010 tarihi itibarıyla İzmir ilinde sözleşmeli olarak görev yapmakta iken 4 Haziran 2010, 06 Aralık 2010, 09 Aralık 2010 veya 01 Haziran 2011 tarihlerinin birinde KPSS puanı ile zorunlu hizmetini tamamlamak maksadıyla Şırnak iline atanan öğretmene yer değiştirme hakkı verilmemiş olacaktır.

Kısmen sorun çözülmüş de olsa aynı durumda olup farklı bölgede olması nedeniyle sırf zorunlu hizmetimi tamamlayayım öngörüsü ile farklı bir bölgedeki zorunlu hizmet bölgesine atanan öğretmenler cezalandırılmaktadır.

Bu durumdaki öğretmenlere de aynı hakkın verilmesi ve başvuruların bir gün daha uzatılması yerinde olacaktır.

Ayrıca 2012 Yılı Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunun; ?1.18. Bu kılavuzda yapılan açıklamaların uygulanmasına yönelik açıklamalar, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Bu duyurular, hak kaybına uğramamaları bakımından öğretmenlerimizce takip edilebilecektir.? maddesinde ve 2012 Yılı Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzunun; ?1.17. Bu kılavuzda yapılan açıklamaların uygulanmasına yönelik açıklamalar, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Bu duyurular, hak kaybına uğramamaları bakımından öğretmenlerimizce takip edilebilecektir.? maddesinde açıklamaları olmasına rağmen İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde bu saat ve tarih itibariyle herhangi bir açıklama bulunmamaktadır.

Açıklamanın neden kamuoyuna yapılmadığı merak konusu olmuştur. Madem açıklamaları kamuoyuna yapmayacaktınız kılavuza açıklamaların http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden neden yayınlanacağını duyurdunuz.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE

2012 iller arası yer değiştirme kılavuzunun 1.12/c maddesine göre 06.05.2010 tarihi itibarıyla; ikinci ve üçüncü hizmet bölgesi illeri ile birinci hizmet bölgesinin D ve E hizmet alanlarında sözleşmeli iken KPSS puanı ile yine aynı bölgedeki illerden birine atananların bölge olarak değerlendirilmesi ve kılavuzda da belirtildiği üzere yer değiştirme işleminde 3 yıllık çalışma süresinin aranmaması,

Bu madde kapsamında müracaat edenlerden daha önce reddedilenler var ise onaylanması ve ilgili öğretmenlerin bilgilendirilmesi hususunda gereği

MEB'in 06.08.2012 tarihli orijinal e-maili için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR
Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber