28 Şubat komisyonu Aydın Doğan'ı dinleyecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tansu Çiller ve medya patronları dinlenecek

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, 28 Şubat alt komisyonunun Ekim ayında eski Başbakan Tansu Çiller'i ve medya patronlarını dinleyeceğini belirtirken, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü dinlemeyi düşünmediklerini söyledi

TBMM'de soruları yanıtlayan Şahin, yol haritasını belirlediklerini belirterek, ?Ekimde 6 kategoride dinlenecekleri tespit ettik? dedi. Bir gazetecinin, ?Ekim ayında ilk dinlenecek kişi belli mi?? sorusuna Şahin, ?İlk dinlenecek isimler Meclis erken açılırsa öncelikle siyasilerimizi ve burada milletvekilliği yapan isimleri dinleyeceğiz. Eğer açılmaz ise Ekim ayı başından itibaren Tansu Hanım kendisi Ekimde geleceğini ifade etmişti. Tansu Hanım ile birlikte o günün gazetecileri, medya patronlarını ayın ilk haftasında dinleyeceğimiz grubun içinde olan isimler? dedi.

90'ın üzerinde isim yer alıyor

?Adreslerine ulaşılamayan ve sizin tespit ettiğiniz isimler var mı?? sorusuna Şahin, ?Bizde böyle bir husus yok. Bana telefonla bir arkadaşımız bu konuyu sordu. Bugün de basında yer almış. Ben özellikle şunu ifade ettim. Adresi belli olmayanlara ulaşmanın bir tek yöntemi var. Emniyet vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla bilinen bir adresi varsa burda tespit ettirilip tebligat gönderilir aksi takdirde de biz illa ki adresini tespit edemediğimiz kişinin arkasına düşeceğiz, onu da dinleyeceğiz diye bir gayemiz yok? yanıtını verdi. ?Listede kaç isim var? sorusu üzerine Şahin, ?Yaklaşık 90'ın üzerinde isim şu anda 28 Şubat alt komisyonunun dinleyeceği isim var? dedi.

Şahin, ?Medya patronlarından Turgay Ciner, Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Fatih Çekirge, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök ve buna benzer o günkü gündemde olan pek çok isim var. Onları da o tarih itibarıyla dinleyeceğiz? diye konuştu.

?Tutuklulardan dinlenecek isimler belli oldu mu?? sorusu üzerine de Şahin, ?Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Teoman Koman, Hanefi Avcı ve yine Mehmet Ağar öncelikli olarak dinlemeyi düşündüğümüz ve kararlaştırdığımız isimler? diye konuştu. ?Hilmi Özkök'ü dinleyecek misiniz?? sorusuna da Şahin, ?Hayır düşünmüyoruz? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber