Önce Ramazan Topunu patlatıyorlar, sonra kamyonette iftarlarını açıyorlar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, her akşam ezan ile birlikte halka iftar vaktini haber veren 'Ramazan Topu' Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ateşleniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Topu patlatan ekipler, iftarı kamyonetin arkasında getirdikleri pide ve zeytinle açıyor.

Ramazan ayında, geleneksel hale gelen iftar vaktini haber veren Ramazan topu, Ereğli'de her akşam Göztepe mevkiinden atılıyor. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte atılan topla ezan sesini duyamayan vatandaşlara iftar saatinin geldiği belli ediliyor. Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri, atılan Ramazan topu için Göztepe mevkiine iftardan 15 dakika önce çıkarak hazırlıklarını tamamlıyor. Toprağa gömülen ve ateşlendikten 5 saniye sonra 80 metre yükseklikte patlayan ses bombasının patlamasının ardından, zabıta ekipleri kamyonetlerinin kasasında hazırladıkları iftarlıklarla oruçlarını açıyor.

İftar için Ramazan topunu ateşleyen 4 yıllık zabıta memuru, 2 çocuk babası Kadir Fidan, "Ramazan ayında, akşam ezanına müteakip ezan sesinin ulaşmadığı yerlere duyurmak için Ramazan topunu toprağın içine gömerek fitilini ateşliyoruz. Ateşlendikten 5 saniye sonra 80 metre yükseliyor ve patlıyor. Ezan sesinin ulaşmadığı yerlerdeki vatandaşlarımızı iftara hazırlıyoruz. İftarımızı evimizde eşimizle birlikte açamamamız buruk bir duygu. Ancak halkımıza iftar için böyle bir görevde olmak bize gurur verici bir özeliğe sahip. Yaptığımız görevden memnunuz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber