İmam Hatip ortaokulları ve liselerinin kayıtları devam ediyor

Amasya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AHİMDER), İmam hatip ortaokulları ve liselerinin kayıtlarının devam ettiğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (AHİMDER) Başkanı Abdülhamit Budak, bu aşamadan sonra halkın imam hatiplere verecekleri desteğin had safhada olacağına inandıklarını, İmam Hatip Liselerine ve İmam hatip okullarına halkın çok büyük sempatisi oluğunu bildiklerini belirtti.

Budak, şunları kaydetti:

"Eğitim sistemimizdeki 4+4+4 olarak bilinen yeni düzenlemelere göre İmam Hatip ortaokullarının yeniden açılması karalaştırıldı. Bu karar gereği ilimizde Hürriyet İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bina Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış oldukları planlamalar neticesinde İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürüldü ve şu anda idari kadronun teşekkülü ile beraber okul kayıtlara başlamış bulunmaktadır. Gelinen bu nokta, bir haksızlığın, bir zulmün düzeltilmesi adaletin yerini bulmasıdır. 28 Şubat sürecinde aklın ve adaletin rafa kaldırıldığı, tamamen bir linç etme mantığına göre hazırlanan ve eğitim ve öğretim kriterlerinden tamamen yoksun sadece ideolojik korkularla uygulanan sistem sona ermiştir. Adalet er yada geç yerini bulur prensibi yerine gelmiştir. Bu gelinen nokta bir lütuf değil tamamen adaletin yerini bulmasıdır."

Budak, İmam Hatip Ortaokullarına kayıtların Milli Eğitim Bakanlığı'nca 23 Temmuz-17 Ağustos olarak ilan edildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Dilek Sezen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber