Batmanlı gençler Mercedes fabrikasını gezdi

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Programlarından Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Almanya'ya uygulanmak üzere yeni bir projesini daha hayata geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projeye ilişkin açıklama yapan Merkez Müdürü Hasan Musa Gültekin, Almanya'da en çok kullanılan kaynak yöntemlerinden gazaltı kaynağını incelemek, çalışma disiplini, iş güvenliğini, çalışma şartlarını, mesleki eğitim sistemini ve toplam kalite uygulamalarını gözlemlemek için üç haftalık bir çalışmada bulunduklarını söyledi.

Almanya'da öğrenilen yeni kaynak yöntemlerinden WIG kaynağı özellikle paslanmaz çelik ve Alüminyum kaynağında etkin sonuçların elde edildiğini belirten Gültekin, uygulamaya katılan çırakların el becerilerinin çok iyi olduğu Almanya'da yapılan testlerden anlaşıldığını ve bunun çok sevindirici bir olay olduğunu ifade etti.

Gençlerin, dünyanın en prestijli ve kaliteli otomotiv markalarından Mercedes'in üretim fabrikasını görme fırsatı bulduğunu da söyleyen Gültekin şunları dile getirdi: ?Randevulu gittiğimiz fabrikanın insan ilişkileri departmanı, fabrikanın kuruluş tarihinden, fabrika üretim bölümlerine kadar sinevizyonla bilgiler verdi. Görevliler Mercedes'in E ve C sınıfı araçların üretildiği bölümleri gezdirdi. Gençlerimiz bir aracın otomobile dönüştüğüne canlı şahitlik ettiler. Her 18 dakikada üretilen bir Mercedes otomobilinde kullanılan robotik teknoloji bizleri çok etkiledi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber