Boğazlıyan'da imam hatip ortaokuluna kayıtlar başladı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde imam hatip ortaokuluna öğrenci kayıtlar başladı. Kayıtların Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne 17 Ağustos 2012 tarihine kadar yaptırabileceği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan İmam Hatip Lisesi (İHL) Müdürü Mustafa Karaçalı ve yeni kurulacak olan İmam Hatip Ortaokulu Kurucu Müdürü Abdullah Ataş, birlikte yaptıkları açıklamada hem eğitim sistemindeki değişiklikler hem de imam hatip okullarına yapılacak olan kayıtlar hakkında bilgi verdi. Mustafa Karaçalı, okulda hem sınavla öğrenci alan Anadolu İHL bölümünün olduğunu hem de sınavsız öğrenci alan normal İHL bölümünün bulunduğunu belirtti.

Karaçalı, "Sınavla alan Anadolu kısmına SBS sonrası tercih ve kazanma şartları tutan öğrenciler yerleşebilmektedir. 8 Ağustos 2012 tarihine kadar SBS tercihleri devam etmektedir. Tercihlerde okulumuzun puanı her geçen yıl artmaktadır. Önceden okulumuza kayıt yaptırıp yaptırmamakta karar vermekte zorlanan öğrenci ve veliler artık sınavla yerleştirme yapan okulumuza birkaç yıla kalmaz yer bulmakta zorlanacaktır. Normal bölümümüze de talep her geçen yıl daha da artmakta, bunun neticesi binamız yetersiz hale gelmektedir. Sınavsız alan bu bölüme kayıtlar 13-31 Ağustos tarihleri arasında olacaktır." dedi.

Boğazlıyan İmam Hatip Ortaokulu Kurucu Müdürü Abdullah Ataş ise yeni eğitim sistemi hakkında çok şey yazılıp söylendiğini ancak herkesin kafasında bir soru işareti olduğunu kaydetti. Ataş, "Daha önce 8 yıl olan kesintisiz zorunlu eğitim şimdi kesintili ve 12 yıla çıktı. Yani önceden 5 yıl ilkokul 3 yıl ortaokul ilköğretim adıyla zorunlu ve kesintisiz olarak 8 yıl iken bundan sonra 4 ilkokul, 4 ortaokul ve 4 lise olmak üzere yine zorunlu fakat kesintili olmuştur. Yeni sistemle öğrenci 12 yıl sonunda diploma alabilecek. Bu sisteme göre önceden ilköğretim olan okullar kayıt alanlarındaki ihtiyaç ve yaş gurubu sayılarına göre ilkokul ya da ortaokul olarak ayrıştırılmıştır. İlkokul olmuşsa 5. sınıfa ortaokul olmuşsa 1. sınıfa kayıt yapmamak suretiyle 3 yıl sonunda her okul ilkokul ve ortaokul olarak daha net hale gelecek öğrenci profili açısından. Kesintiler sonrası tercih öğrenci ve velice belirlenecek. İlkokuldan sonra veli isterse çocuğunu imam hatip ortaokuluna isterse normal ortaokula kayıt ettirebilecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber