Çocuk istismarlığına karşı savaş açtılar

Fethiye'de yeni kurulan ve Fethiye Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ile işbirliği içinde çalışan Çocuk İstismarlarını Önleme Derneğinin etkinliğine vatandaşlardan yoğun ilgi geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran'ın da katıldığı etkinlikte balon katlama sanatçısı Dündar Mercan'ın yaptığı değişik figürlerde balonlar çocuklar tarafından kapışıldı. Ramazan şenlikleri alanında stant açan dernek, 'soruları bil, hediyeni al' etkinliğinde bol bol balon dağıttı.

Fethiye Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Taşkıran

"Burada düzenlemekte olunan ve Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak destek verdiğimiz bu etkinlik ile ilgili Emniyet Müdürümüz tarafından görevlendirildik. Çocuklarımız geleceğimizdir, onlara sahip çıkacağız. Her şeyin başı çocuklarımız olmaktadır. Çocuklarımız büyüyecekler ve iyi yerlere gelecekler. Çocuklarımızın yetişmesine ne kadar çok önem verirsek geleceğimizde o kadar çok iyi olur. Eğitim ve halkımızın bilinçlendirilmesi çok önemlidir" dedi.

Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan da, açıklamasında "Ramazan şenlikleri başladığından beri burada hem Çocuk istismarlarını Önleme Derneğini tanıtmak hem de aileleri bilinçlendirmek adına stant açmış bulunmaktayız. Ramazan şenlikleri şehitlerimiz için ertelendi. Fakat biz bu akşam çocuklarımıza söz vermiştik. Standımızı açtık. Yoğun katılım ve ilgi var. Çocuklarımızın 5 ve 15 yaşları arasında yaşamın kötü kurallarına karşı aldanmamaları için bir takım kurallarımız var. Bu kuralları anlatmaktayız. Bu karşılaşabilecekleri sorunların her türlüsünü önleyebilmek adına faaliyetlerde bulunmaktayız. Sadece karşılaşabilecekleri sorunlar ve sıkıntılar değil çocuklarımızın yanında birçok suçlarda işlenmektedir. Çocuklarımız aile içi cinayetlere ve kavgalara tanık oluyorlar. Çocuklara sokak başlarında su sattırıyorlar. Bunların hepsi istismara girmektedir. Çocuklarımızın gelecekte daha aydın,

daha özgür bilinçli olarak düşünen, topluma faydalı bireyler olması için çalışmaktayız. Gerçekten Fethiye Emniyet Müdürümüz çok büyük destek vermekte. Çocuk Büro Amirliğimiz ve Yunus polislerimiz ve tüm Emniyet teşkilatımız desteklerini esirgememekteler. Hepsine çok teşekkür ederiz. Derneğimizin bir benzeri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Müdürlüğü bünyesinde bir örneği var. Türkiye'de bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içersinde çalışan tek dernek biz olmaktayız. Böyle bir olayın Fethiye'den çıkmasından dolayı da çok mutluyuz. Bu olay Fethiye'mize de güzel bir ayrıcalık vermekte. İstanbul Emniyet Müdürlüğü de bu etkinlikleri heyecanla takip etmekte ve çalışmalarımızı görmek için Fethiye'ye gelecekler. Bizim başarımız örnek teşkil edecek ve Türkiye'nin birçok yerine yayılacak. Bize bu standı açmamıza yardımcı olan Fethiye Belediyemize de çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber