Memurdan IMF'ye 'kaynak yok' tepkisi

Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur sendikaları arasında 15 Ağustosta başlayacak olan toplu görüşmeler öncesi bir araya gelen KESK ve TÜRK-İŞ Başkanları, IMF'nin memurlara yönelik zammın "kaynak yok" diyerek yapılmaması isteğine tepki gösterdi.

TÜRK-İŞ Başkanı Salih Kılıç bir heyetle birlikte KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'a destek ziyaretinde bulundu. KESK Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede, TÜRK-İŞ Başkanı Salih Kılıç, toplu görüşmeler öncesinde KESK'i desteklediklerini söyledi.

Toplu görüşmelerden üç milyona yakın insanı etkilediğini söyleyen Kılıç, çalışanların toplu görüşmelerden büyük bir beklenti içinde olduğunu ifade etti. Kılıç, "Kamu çalışanlarının görüşmeler sonrasında yaşanabilir bir ücrete kavuşması ve reel kayıplarının giderilmesini ve dolayısıyla da geçmişten bu güne kadar kamu çalışanlarına verilmiş olan demokratik hakları doğrultusundaki sendikal hak ve özgürlüklerinin de toplu görüşme ve grev hakkına yönelik Anayasal engelin kaldırılması yönündeki çalışmalara sonuna kadar destek olacağız" diye konuştu.

HÜKÜMET DAHA DUYARLI OLSUN

IMF'nin "kaynağı nerden bulacaksınız, seyyanen ücret nerden çıktı" ifadelerini de eleştiren Kılıç, "Türkiye'de sosyal realiteleri göz önünde bulundurmayan IMF o zaman Türkiye'de çalışanların içinde bulunduğu bu gerçeği görmelidir. 2005 yılında alacağı faizleri ertelesin, memura kaynak bulunur" diye konuştu.

IMF'nin toplu görüşme sözleşme dönemlerinde hergangi bir beyanı ortaya koyamayacağını söyleyen Kılıç, bu konuda muhattaplarının hükümet olduğunu vurguladı. Kılıç, hükümetten IMF'yi uyarmasını da istedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber