Yeni Erzurum Stadyum'u Süper Kupa maçına hazır

İlk kez Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bir arada ağırlayacak olan Erzurum'da büyük heyecan yaşanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Ağustos'ta Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa için Yeni Erzurum Stadyumu'nda hazırlıklar bitti. Son rötuşlar için hummalı bir çalışma yapılıyor. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar 'iyi bir maç olacak' temennisinde bulundu.

2011-2012 Süper Kupa için tüm hazırlıkların tamamlanmış ancak şike davasından dolayı 31 Temmuz'daki karşılaşma gerçekleşmemişti. TFF, geçen yıl oynanmayan Süper Kupa karşılaşmasının yerine bu yıl Galatasaray ile Fenerbahçe Süper Kupa karşılaşmasını Erzurum'a verdi. Böylece 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin yapıldığı Erzurum Stadı ilk kez bu büyüklükte bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

Çintimar, stadın uluslararası müsabakaların oynanabileceği bir durumda olduğunu açıkladı. Çintimar, "Statta koltuklar yeniden numaralandırıldı. Yerinden oynayan koltuklar sağlamlaştırıldı. Sahada bozulma olan alanlar elden geçirildi. Futbolcuların soyunma odalarında düzenlemeye gidildi. Bazı duvarların kaldırılarak soyunma odaları genişletildi. Maçı takip edecek gazetecilerin işlerini kolaylaştırmak için de çalışmalar yapıldı. Daha önce yedek kulübeleri bulunmayan statta derbi dolayısıyla yedek kulübeleri yerleştirildi." dedi.

Erzurum'un birçok uluslar arası organizasyona ev sahipliği yaptığını hatırlatan Çintimar, "Erzurum, her türlü sportif faaliyetleri ağırlayacak yetenek ve kapasiteye sahip. Biz elimizden gelenin fazlasını yapma gayreti içindeyiz." açıklamasında bulundu.

Çintimar, bu müsabakadan sonra uluslar arası futbol müsabakalarına da ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, seyircilerin stada gidiş yönleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Stadın çevresine girişler iki ana kapıdan sağlanacak, ardından seyirciler 27 kapıdan tribündeki yerlerine gönderilecek. Biletler bu kapılarda turnike sistemine okutulacak. Seyircilerin sahaya giriş saati henüz açıklanmadı."

Yeni Erzurum Stadyumu'nun 24 bin kişilik kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Çintimar, tribünlerin tamamının kapalı olduğu bilgisini verdi. Çintimar, tarafların oturacağı yerin kura ile belirleneceğini kaydederek, "Seyirciler, üniversite ve havalimanı olmak üzere iki ana girişten stadın çevresine alınacak. Giriş ve çıkışlarda taraftar, stadın çevresinde birbiriyle karşılaşmayacak." dedi.

Maçın iftardan sonra olmasının yığılmaya neden olabileceğini de hatırlatan İl Müdürü, "Taraftarlar mümkün olduğunca stada erken gelmeye çalışmalı. İftarını statta yapmalı." önerisinde bulundu.

Dikkat çekilen diğer önemli bir konu ise araç trafiği, Çintimar, "Stadın çevresine araçlar alınmayacak. Onun için seyircilerin araçlarını stada en yakın park yerlerine koyması uygun olacak." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber