ABD'li öğrenciler Bursa'ya hayran kaldı

ABD Devlet Bakanlığı öğrenci değişim programından yararlanarak Bursa'ya gelen ABD'li öğrenciler, Türk kültürünü misafir oldukları ailelerden öğrendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret eden öğrenciler, Heykel'deki belediye binasının tarihi dokusuna hayran oldu.

Bursa'da Türkçe eğitimi alan ABD'li öğrenciler, Heykel tarihi belediye binasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç ile bir araya geldi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın NSLI-Y Aces Isaworld Uluslararası Eğitim Servisi aracılığıyla Bursa'ya gelen ve TÖMER Dil Kursu'nda 6 haftalık Türkçe eğitim programına katılan öğrenciler, boş zamanlarında da Bursa'nın simgesi olan tarihi mekanları gezdi.

Bursa'yı çok beğendiklerini anlatan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve Bursa hakkında da Başkanvekili Ödünç'ten bilgiler aldı. Ödünç, Türk kültürünün yaşatılması ve tanıtılması adına bu tür eğitim programlarının çok önemli olduğunu söyledi. Bursa'da Türk ailelerin yanında kalarak Türk kültürünü yakından tanıyan öğrencilerin Türkiye'nin tanıtımında da etkili olacağını kaydeden Ödünç, gençlere Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binası hakkında bilgiler verdi. Ödünç, konuklarına Bursa'ya özgü hediyeler takdim etti.

Programın Bursa temsilcileri Kemal Alton ile Christin Larson, eğitimin Türk ve ABD'li gençlerin sevgi ve dostluk bağı kurmalarına imkan tanıdığını belirterek, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

ABD'li öğrencilerden Jorge Perzado'yu evinde misafir eden Efe Nacartürk, programın kendisi için çok önemli bir deneyim olduğunu ifade ederek, 6 haftanın sonunda konuğunu öz kardeşi gibi görmeye başladığını söyledi. ABD'li öğrenciler de Bursa'da karşılaştıkları misafirperverlikten çok etkilendiklerini, verimli zaman geçirdiklerini ve Türk kültürünü yakından tanımanın sevincini duyduklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber