Aksaray'da toplu ulaşıma yeni model

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, ulaşımda herkesin kaliteli, konforlu hizmet alacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da Toplu Ulaşım Trafik Alt Yapısı ve Sinyalizasyon Sistemi ile ilgili Aksaray Belediyesi, Minibüsçüler Odası ve sistemin teknik altyapısını yapacak firma arasında sözleşme imzalandı.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray'ın 30 yıl önceki Aksaray olmadığını belirterek, ulaşım modları ve vatandaş beklentilerinin değiştiğini söyledi.

Aksaray'da modern ve çağdaş bir toplu ulaşım modeli için yaklaşık 2 yıldır hazırlık yaptıklarını belirten Palta, Toplu Ulaşım Trafik Altyapısı ve Sinyalizasyon Sistemi adını verdikleri sistemle tamamen yenilenecek bir uygulamaya geçileceğini ifade etti.

Palta, toplu ulaşım için sinyalizasyon sistemi ve ulaşım altyapısının tamamlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Toplu ulaşımda son aşamaya gelindi. Aksaray'da toplu ulaşımda hizmet veren 180 araç var. 146 araç elektronik ücret toplama sistemine geçiyor. Diğer araçlar da zaman içinde bu sisteme dahil olacak. Bu sistemde bütün araçlara GPS sistemi takılacak. Araçların tamamında kamera sistemi kurulacak. 9 ulaşım hattı sayısı 17'ye çıkacak. Bütün araçlar kırsal terminal yanına yapılan Toplu Ulaşım Merkezi'nden hareket edecek. Tabii ki araçlar da yenilenecek."

Yeni sistemde bütün durakların yenileneceğini, yolcu taşımacılığının kartlı sistem ile yapılacağını anlatan Palta, sistemin taşınan yolcu sayısına göre araç sahiplerine ödenecek parayı hesaplayacağını, araç sahiplerinin banka hesaplarına taşıma karşılığı olan alacaklarının yatırılacağını söyledi.

Yeni sistem ile Aksaray'da toplu taşımada bütün sıkıntıların çözüleceğini, ulaşımda herkesin kaliteli ve konforlu olacağını bildiren Palta, sistemin Eylül ayı sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından toplu ulaşımda uygulamanın teknik altyapısını kuracak firma ile sözleşme imzalandı.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber