Bartın Belediyesi'nden hizmet yağmuru

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 2009 yılında Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra aradan geçen 42 ayda Bartın'da 30-40 yıldır çözülemeyen sorunların üzerine gidildiğini, bir yandan da yeni projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009 Nisanında başlayan başkanlık görevinde ilk 9 ay sıkıntılı dönem geçirdiğini anlatan Akın, "İlk işimiz belediyemizde bütçe dengelerini sağlamak oldu. Piyasaya ve personele olan borçları temizledik. Gelir gider dengesi sağladık. Bir taraftan tasarruflu harcamalar yapıp diğer yandan gelirlerimizi artırmak için çaba gösterdik" dedi.

2010 PROJE YILI OLDU

Her kesim ile istişare ederek yapılacak çalışmaların proje hazırlıklarının 2010 yılında sürdürüldüğünü belirten Cemal Akın, şöyle konuştu: "2011 yılında hizmete açtığımız birçok yatırımın alt yapısı 2010 yılında hazırlanmaya başlandı. Proje çalışmaları zaman alan çalışmalar. Bir de sit alanları içerisinde ise Koruma Kurulu onayı gerekiyor. İhale süreçleri ile birlikte uzun süreçlerden geçiyor. Biz bir yandan yol, su, kanalizasyon çalışmalarımızı kesintisiz sürdürürken bir yandan da Bartın'a yeni alanlar kazandırdık."

2011'DE ESERLER ORTAYA ÇIKTI

Akın, Bartın'ın karanlık noktası olan Yalı Bölgesi'nde başlatılan düzenleme çalışmaları ile halkın rahatlıkla ailesiyle gidebileceği mekanların da gün yüzüne çıkarılmasına başlandığını anlattı.

Hiç kimsenin geçemediği bölgeye bu gün günde binlerce insanın akın ettiğini belirten Akın, şunları söyledi: "Bartın'da hep eksikliği duyulan yöresel yemeklerin yenebileceği bir mekan sorununu çözdük. Bartın Belediyesi Yöresel Yemek Evi tarihi bir ev tasarımı ile yapılarak hizmete açıldı. Ebu Derda Türbesi atıl durumda idi, çok iyi bir düzenleme ile görünür hale getirildi. Bartın'da ilk kez bir üst geçit yapıldı. Ölümlü kazaların yaşandığı nokta olan Gölbucağı-Aladağ arasında üst geçidi hizmete açtık. Peynirci Pazarı olarak bilinen pazar yeri sil baştan yapıldı. Belli saatlerden sonra girilemeyen, yine karanlık noktalardan biri olan bu mekan, modern pazar yeri olarak şimdi binlerce vatandaşımıza geç saatlere kadar hizmet veriyor."

Hem nüfus hem de fiziki alan olarak büyüyen Bartın'ın ihtiyaçlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Cemal Akın, sözlerine şöyle devam etti: "Yolu olmayan, kaldırımı bulunmayan çok sayıda sokağımız vardı. Hatta imar planında yol olarak görünen ancak açılmamış, vatandaşlara ulaşım imkanı sağlamayan yerler vardı. İmar yollarını hızla açma çalışması başlattık. Kimi yerlerde yol genişletildi. Aladağ Kavallar Caddesi, İMKB Yolu gibi geniş ve rahat ulaşım yapılabilen yollar meydana getirdik. 42 ayda 65 kilometre civarında yol yaptık. Halen yol çalışmalarımız sürüyor."

DOĞALGAZI İSTEDİK

Bartın'a doğalgaz getirilmesi için Belediye Meclisi'nin karar aldığını ve çevre il ve ilçeler ile birlikte 5 belediyenin talebi üzerine doğalgaz ihalesinin gerçekleştiğini ve bir ay önce ilk kazmayı Asma'da vurduklarını belirten Başkan Akın, "Bartın'da doğalgaz çalışması devam ediyor. Koordineli bir çalışma yapıyoruz. Örneğin antik parke yol çalışmasına başlayacağımız Asma Caddesi'nde, sıcak asfalt yapacağımız Gölbucağı Caddesi'nde, yine yol çalışması başlayacak Kemerköprü Sıtmayanı, Kırtepe Aşağı Konak caddelerinde doğalgaz hatları döşeniyor" dedi.

ARAÇLAR YOLDA KALIYORDU

Belediye Ulaşım Hizmetleri'ne bağlı araç gereç ve iş makinalarında da büyük ölçüde

yenileme yapıldığını dile getiren Cemal Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Göreve başladığımızda binek araçları yolda kalıyordu. Bir kepçe vardı bir gün çalışıp üç gün arızalanıyordu. Araç parkımızda ciddi anlamda yenileme yaptık. Hem iş makineleri hem de binek araçları çoğaltıldı. Yüksek binalara ulaşacak itfaiye yoktu, bu eksikliği giderdik"

BARTIN'A CAN VERECEK BİR PROJE

Bartın'da kanalizasyonun ırmağa akması, İnkumu'nda kanalizasyon sorunu yaşanmasının Bartın'ın önemli sorunlarından olduğuna dikkat çeken Başkan Akın, 41 trilyonluk dev proje ile bu sorunların aşılacağını kaydetti. Akın, göreve başladığında arkadaşlarının AB Projesi ile ilgili bilgi verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'de 15 belediyenin yararlanabileceği kanalizasyon arıtma sistemi için yer kamulaştırılması gerekiyormuş. Maalesef yapılamamış. Çok kısa bir süremiz vardı. Büyük mücadele vererek bu kamulaştırmayı gerçekleştirdik. Son aşamaya geldi. Artık ihale edilecek. Bu çalışma tamamlandığında hem kanalizasyon arıtılacak hem su şebekesinin 80 kilometrelik kısmı değişecek, hem de İnkumu fosseptik çukurlarından kurtulacak"

AYNI ANDA HER YERDEYİZ

Bartın Belediyesi'nin azami hızla çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Aynı anda çok yerdeyiz. 5 ayrı yerde park çalışmamız devam ediyor. Şelalenin projesi tamamlanmak üzere. Asma Caddesi'nde kaldırım bordürleri döşeniyor, yol başlayacak. Yukarı Çarşı'da havuz çalışması devam ediyor. Aladağ Mezarlığı'nı düzenliyoruz. İkinci üst geçit bitiyor. Eski terminale yapacağımız iş merkezi ile ilgili proje hazırlandı. İnkumu'na iskele yapımı için çalışmalarımız son aşamada. Su Terazisi'nin restorasyonu tamamlanmak üzere. Tuna Semt Parkı yakında hizmete açılacak. Dikilitaş'ı bitirdik. Belediye olarak işi rölantiye almadan hizmetlere devam ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber