Kur'an kursu öğrencilerinin harçlıkları Arakan'a

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki yaz Kur'an kursu öğrencileri harçlıklarını biriktirerek, Arakan'da zulme uğrayan Müslümanlara gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydınlar, Hz. Osman ve Yeni Türkmenoğlu camilerine Kur'an öğrenmeye gelen çocuklar harçlıklarından biriktirdikleri 850 lirayı hocalarına teslim etti.

Yeni Türkmenoğlu Camii İmam Hatibi Erol Özer, Arakan'daki insanlık dramı için Türk halkının seferber olduğunu ifade etti. Yardım kampanyasına Kur'an eğitimi gören öğrencilerinin de katılarak yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadığını aktaran Özer, ?Arakan'daki bu felaket için millet olarak seferber olduk. Yardımlaşmayı seven bu güzel dinin mensupları olarak, kucağında açlıktan ve susuzluktan can çekişen çocuğu için feryat eden annenin yardım çığlıklarına duyarsız kalamazdık." dedi. Öğrencilerin yardım etmek istediklerini söylediklerinde çok duygulandığını kaydeden Erol Özer, "Kurs açıldığında başarı gösteren öğrencilerimizi çikolata ile ödüllendiriyorduk. Çocuklar, 'Hocam, harçlıklarımızı bize ödül olarak verdiğiniz çikolataların paralarını biriktirerek Arakan'daki insanlara göndermek istiyoruz.' dediler. Bu güzel tekliften sonra çocukların harçlıklarıyla birlikte çikolata parasını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu yardım kampanyası hesabına aktardık." dedi.

Yüreğir Aydınlar Camii İmam Hatibi İsa Özden ise çocukların Arakan'daki akranlarının hallerini televizyonda görünce çok üzüldüklerini, ardından da böyle bir kampanya başlattıklarını ifade etti. Özden, ?Diyanet'in başlattığı bu kampanyaya destek olma fikri öğrencilerimizden gelmesi bizleri duygulandırdı. Kuran kursu öğrencilerinin bu davranışı herkese örnek olmalı.? diye konuştu.

Hz. Osman Cami İmam Hatibi Mustafa Köylü de Kur'an kursuna gelen çocukların harçlıklarından biriktirdiği 300 TL'yi Arakan'a göndermek için kendisine teslim ettiğini söyledi. Öğrencilerinin bu anlamlı davranışının kendisini gururlandırdığını anlatan Köylü, ?Hepsine teşekkür ediyorum. Miktar küçük olabilir ama yürekten gelerek verildiği için çok anlamlı? şeklinde konuştu. Yüreğir Müftüsü Mehmet Gök ise öğrencilerin örnek davranışlarının kendilerini de duygulandırdığını söyledi. Herkesin bu duyarlılığa sahip olması gerektiğini aktaran Gök, Arakanda yaşanan dramın her ülkenin başına gelebileceğini, bu nedenle israftan kaçınılarak yoksul insanların düşünülmesi istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber