Amasya'da şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği

Büyük Amasya Oteli'nde şehit ve gazi ailelerinin onuruna iftar yemeği verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Amasya Oteli'nde şehit ve gazi ailelerinin onuruna iftar yemeği verildi.

Vali Öz, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin aileleriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şehitlik müessesesi ile gaziliğin her türlü övgünün üzerinde olduğunu vurgulayan Öz, şöyle konuştu:

"Ülke olarak çok stratejik bir coğrafya da bulunuyoruz. Türklerin 1071'de Malazgirt'ten Anadolu'ya girmesinden bu yana maalesef bizim burada olmamızdan rahatsız olan dış güçler zaman zaman ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynamak istiyorlar. Bizi içten ve dıştan zayıflatmak istiyorlar. Ancak, Türk milleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bunlara izin vermeyecek. Birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yürüyecektir. Bu memleket bölünmeyecek, bu ezanlar susmayacak, bu bayraklar dinmeyecektir."

Bugüne kadar şehit ve gaziler olduğu gibi bundan sonra da olacağını ifade eden Öz, "Bu memleket doğusu ile batısıyla, kuzeyi ile güneyi ile bir bütündür. Şehit ve gazilerimize her türlü saygımız vardır. Devlet olarak maddi ve manevi, şehitlerimizin aziz yakınları ve gazilerimizin hep yanındayız. Bizler de onların bir kardeşiyiz ve bir evladıyız. Devletin bütün mertebeleriyle beraber onların hep yanındayız ve hep yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Öz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet diledi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise şehit ve gaziliğin önemine vurgu yaparak vatan için canını seve seve veren şehitlerin ve canlarını ortaya koyan gazilerin yüreklerde sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

İftar yemeğine çok sayıda askeri ve mülki erkan katıldı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Dilek Sezen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber