Adana'da 300 polisle asayiş çıkarması

Adana Emniyet Müdürlüğü aralarında özel harekat, çevik kuvvet ve TEM ekiplerinin de bulunduğu 300 polisle Denizli ve Mithatpaşa Mahallesi'nde uygulama yaparak çok sayıda kişinin GBT sorgusunu yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri hafta sonu Denizli ve Mithatpaşa Mahallesi'nde havaya ve şahıslara silahla ateş açılması ve bölücü terör örgütü PKK'nın sözde ilk eylem yaptığı gün olan 15 Ağustos günü öncesi asayişi sağlamak amacıyla uygulama yaptı.

Emniyet, aralarında özel harekat, çevik kuvvet ve Terörle Mücadele (TEM) ekiplerinin de bulunduğu 300 polisle mahallelere hareket etti. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Yarlıgaç'ın telsizden verdiği talimat ile harekete geçen 300 polis mahallelere girerek çok sayıda kişiyi tek tek aramaya ve kimliklerden GBT sorgusu yapmaya başladı. Polisler kahve önünde oturan, yoldan geçen herkesin sorgusunu yaptı. Kahvede duran vatandaşların kimliklerini alan polisler telsizle kimlik numarasını verip kaydı olup olmadığını kontrol etti. Uygulama sırasında vatandaş ile polis arasında bir sorun yaşanmazken vatandaşlar polislere yardımcı oldu.

Polis Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan BDP Bölge Temsilciliği binasına da girerek burada da kontrol yaptı. Polisler kimlik kontrolü yaparken çevik kuvvet ve özel hareket polisleri çevre güvenliğini aldı. Mahallelerinde çok sayıda polis gören vatandaşlar ise meraklı gözlerle uygulamaları izledi. Yaklaşık 1 saat süren uygulamada polis mahallede herkesi tek tek arayıp sorgu yaptı. Yapılan sorgulamadan vatandaş memnun kalırken, "Polisler bizim güvenliğimiz için çalışıyor, bunun için onlara minnettarız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber