Erdoğan: Tedavilerde vatandaşa akıl almaz rakamlar yükleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel sektörün bazı tedavilerde akıl almaz rakamlarla vatandaşlara yüklendiğini belirterek, "Özel sektörün 'kazları bulduk tüyleri yolalım' havasına girmemesi gerekir" dedi.

Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni hizmete açan Erdoğan, iktidarlarının en önemli vurgusunun sosyal devlet ilkesini tam anlamıyla hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Erdoğan, sağlık sektöründe şu anda devletin, özel sektörün ve vakıfların rekabet içinde olduğunu dile getirerek, Türkiye'de yıllarca aynı kurumdan desteklenen ve buna rağmen bir kurum milliyetçiliği ile halkının aleyhine kullanan bir zihniyetin hakim olduğunu söyledi.

Kendilerinin bunu yıktığını ifade eden Erdoğan, "Bir kurumda yıllarca yatak sırası bekleyen hasta, öbür tarafta hemen yatırılan bir hasta, ama bir yandan da yatakları boş olan özel sektör veya vakıf hastaneleri. Bir ülkede bu kurumların hepsi devletindir" diye konuştu.

Erdoğan, devletin bu kurumları koordine edip, denetleyip düzenlemesi gerektiğini, özel sektörün temsilcilerini de her zaman için güvence altına alması gerektiğini vurgulayarak, özel sektörün devlete katma değer sağladığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, kendilerinin iktidarlarıyla bunun yolunu açtıklarını anlatarak, "Ama hala bürokratik oligarşi devam ediyor. İlaçta, sevklerde devam ediyor. Bu oligarşiyi yıkmak zorundayız" diye konuştu.

"Benim vatandaşım, benim kardeşim hastane kuyruklarında bekletilemez" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için özel sektörün de bu dayanışma içinde yerini alması gerekir. Anadolu'da sürümden kazanmak diye bir deyim vardır. Boş duracağına gel devletinle doğru dürüst bir anlaşma yap, sen de orada bu imkanlardan istifade et. Ama maalesef özel sektörde öyle bir mantık var ki bazı tedavilerde akıl almaz rakamlarla vatandaşa yükleniyorlar. Özel sektörün 'kazları bulduk tüyleri yolalım' havasına girmemesi gerekir. Bunu aşmak zorundayız."

Töreni izleyen bir grup vatandaşın "Sarıgazi'ye hastane istiyoruz" diye slogan atması üzerine Erdoğan, "Burada siz istediniz de biz verdik. Böyle bir şey yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber