Kimse Yok Mu Çorum şubesi dualarla açıldı

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Çorum şubesi dualarla açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cemilbey Caddesi üzerinde bulunan dernek binasının açılışında konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, derneğin 29'ncu şubesinin Çorum'da açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 'Dünyada nerede bir acı varsa' Kimse Yok Mu Derneği'nin orda olduğunu söyleyen Uslu, ?Kimse Yok Mu Derneği ve ona hizmet edenler aslında bizim özümüzü anlatıyor. Dünya da bazı insanlar var, 'Biz rahatımıza bakalım da diğer insanlar isterse ölsün', bu anlayış çok yanlış ve bizim inancımızda da böyle bir şey yok. İlk defa Marmara depreminde insanların ?Kimse Yok Mu' diye bağırdığını biliyoruz. Her türlü övgüye layık olan bu millet acıyı bal eylemek için kendi dernek ve vakıflarını kurdu. Onları yaşattı ve bugün Kimse Yok Mu Derneği'nin 10'ncu yılında 29'ncu şubesini açıyoruz. Böyle mütevazi bir şube deyip geçmemek lazım. Bu dernek sadece buraya hizmet vermekle kalmayacak. Tüm Çorum halkına hizmet edecek, oda yetmeyecek ve dünyanın bir yerinde yoksulluk mu var, acımı var onun tesellisi Kimse Yok Mu'dan oluyor. Burma ve Filistin de bu dernek var. Aslında bizim özümüzde olan Hz. Hızır'ın somutlaşmış bir şekli olarak görmek lazım bu derneği.? dedi.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Ramazan ayının son 20 gününe girildiğini hatırlatarak, " Bize hep Ömer Bin Abdülaziz zamanında Müslümanlar'ın zekat verecek kimse bulamadıkları anlatılır. Neden? Çünkü diğer Müslümanlar 'görevlerini hakkıyla yaptıkları için. Onlar istemeden ihtiyaç sahibini bulup ihtiyacını giderdikleri için' denir. Bizim verdiğimiz malların esas sahibi bakın ne diyor ?Benim size verdiklerimden tasadduk edin'. Bakın malınızdan demiyor. Burada aslında bir mesaj var 'Bunlar sizin değil, cimrilik yapmayın' deniyor. Bu hizmetleri yapan kardeşlerime bir kez daha buradan sesleniyorum, Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. İşiniz gücünüz her zaman daim olsun.? şeklinde konuştu.

Derneğin Genel Merkez Şube Müdürü Suat Şaban da, dünyadaki tüm kargaşaların ve kavgaların 'ben' duygusundan kaynaklandığını, paylaşmanın öğrenildiği zaman tüm bu sorunların da sona ereceğini kaydetti. Dünya genelinde yardıma muhtaçlara kucak açan Anadolu insanına teşekkür eden Şaban, her hayrın bir gün karşılık bulacağını aktardı.

Derneğin açılışına Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber