Cami imamı 3 saat kurtarılmayı bekledi

Samsun'un Bafra ilçesinde yaşanan sel felaketinde camide eşi ve 2 çocuğuyla mahsur kalan köy imamı 3 saat kurtarılmayı bekledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşanan sel felaketinde Bafra'ya bağlı Gökçekent Köyü Camisi kullanılamaz hale gelirken, caminin lojmanında kalan Cami İmamı Hasan Ocak, 3 saat mahsur kaldı. Camini garajında park halinde olan otomobili sel sularına kapılarak ters döndü. Yüksekliği 2 metreyi bulan sel suları arasında lojmanda mahsur kalan imam Hasan Ocak, eşi ve iki çocuğunu 3 saat sonra yağmurun dinmesi sonrası sel sularının azalmasıyla köylüler traktörle kurtardı.

Olayı anlatan Gökçekent Köyü Gündoğdu Cami İmamı Hasan Ocak, ?Sel suları saat 09.15 gibi bir zaman içersinde geldi. 10 dakika içersinde çevreye vurdu, arabayı sürükleyerek götürdü. Yukarılardan gelen ağaçlar lojmanlara ve otomobile vurdu ve aracı takla attırdı. Komşuları aradık, komşular cami tarafının tuvalet ve şadırvan tarafının yıkıldığını, caminin içerisine su girdiğini görmüşler bize haber verdiler. Yarım saat sonra da su pencerelerden girmeye başladı. 3 saat dışarı çıkamadık, su yüksekliği yaklaşık olarak iki metreyi geçti. 3 saat sonra yağmur durdu ve sular çekildi. Dere yatağının taşması sonucu burada sel oldu. Yukarıdan taşmasaydı bu şekilde olmazdı. Yukarıdan gelen ağaçlar nedeniyle yollar kapandı, çevremizdeki ağaçlara da takılması selin daha fazla olmasına neden oldu? dedi.

Gökçekent köyünde oturan ve olayı yakından gören Adem Sezgin, ?İmam evin içersindeydi. İmamı alma şansımız hiç yoktu. Sular azaldıktan sonra traktörle imamı dışarı çıkarttık. Ağaçların göçmesi lojmanlara zarar verdi. Arabayı su depolarına ve caminin içine büyük zarar verdi. O anda karşıdan karşıya bağırmaktan başka hiçbir şey yapamadık. Ulaşamadık, yanaşamadık. Yanaşma şansımız hiç yoktu. İmam içerde cefa çekti, biz dışarıda cefa çektik. Hocayı dışarı çıkartmak için uğraştık ama elimizden hiçbir şey gelmedi? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber