Çerkezköy OSB yönetiminden flaş karar

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda sürpriz bir karar aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OSB İdaresi'nin yeni binaya taşınacak olmasından dolayı Ramazan Bayramı'ndan sonra boşaltılacak olan OSB İdari Binası'nın, Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi'ne dönüştürülmesi kararı alan OSB Yönetimi, okulun hemen buyıl eğitime açılmasını da kararlaştırdı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, adı Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi olarak belirlenen okulun 2012-2013 döneminde öğrenci kabul edeceğini açıklayarak ?Uzun bir süredir okulun projesi üzerinde çalışıyorduk. Yaptığımız hazırlıkların ardından okulun projesini Sivas Valiliği'ne atanan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'e sunduk. Kendileri de onay verince proje hızlandı. Okul 2012-2013 döneminde eğitim-öğretime açılacak'' Dedi.

Okulda kolej seviyesinde İngilizce öğretileceğini kaydeden Ömer Sarıoğlu, şöyle devam etti: ? Öğrenciler, okula SBS sonuçlarına göre kabul edilecek. Lisede İngilizce'ye ağırlık verilecek. Bu lisede eğitim görüp, diploma alan öğrenciler ileri seviyede İngilizce konuşabilecek.'' Diye konuştu.

2012-2013 sezonunda okulda endüstriyel otomasyon teknolojisi, elektrik-elektronik teknolojisi, makine teknolojisi ile tekstil teknolojisi bölümlerinin yer alacağını ifade eden Başkan Sarıoğlu, ihtiyaç duyuldukça farklı bölümlerin de okul bünyesinde açılabileceğini kaydetti.

Okulun tüm bölge için hayırlı olması temennisinde bulunan Ömer Sarıoğlu şöyle devam etti: ?Bu okul bölgedeki fabrikaların kalifiye ara elaman talebine cevap verebilmek için tam donanımlı olacak. Okulun mevcut binası tamamlana kadar, öğrenciler teorik eğitimlerini mevcut idari binamızda alacaklar. Okul yapıldığında da yine aynı şekilde teorik derslerini mevcut okul binalarında görecekler''

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan fabrikaların uzun bir süredir yetişmiş ara eleman sıkıntısı çektiğini ifade eden Başkan Sarıoğlu ? Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak hem sanayicinin talebine cevap vermek hem de Çerkezköy'de yaşayan gençlerimize meslek kazandırmak amacıyla okul projesini hayata geçiriyoruz. Ara eleman sıkıntısı bu okul ile birlikte ortadan kalkacak. Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi'nde teknik meslek eğitimi verilecek, okul içerisinde atölye ve laboratuarlar da yer alacak'' ifadelerine yer verdi.

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Anadolu Teknik Lisesi'nin iş garantili bir okul olacağını anlatan Ömer Sarıoğlu ?Çerkezköy OSB yönetimi olarak sanayi için eğitim, eğitim için sanayi sloganıyla hareket ediyoruz. Bu çerçevede yeni bir projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okuldan mezun olanlar okul bitiminde iş bulamama sıkıntısı yaşamayacak. İş garantili bir okulda eğitim görecekler'' İfadelerini kullandı.

Okulun geçici olarak, bu binada eğitim vereceğini dile getiren Başkan Sarıoğlu, ?Okul için yeni bina çalışmalarına da başlayacağız. Bina tamamlanınca da, okulumuz yeni binasına taşınacak.? Bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber