'İpekyolunun incesi Gemerek' kitabı yayınlandı

Sivas'ın Gemerek ilçesini tüm yönleriyle tanıtan 'Geçmişten Geleceğe İpekyolunun İncisi Gemerek' isimli eser yayınlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gemerek'i; tarihi, coğrafyası, idari yapısı, kasaba ve köyleri, ekonomik yapısı, eğitimi, gelenek ve görenekleri, ünlüleri, şair ve yazarları, şehitleri, gazileri, Osmanlı arşivindeki bilgileri, Cumhuriyet dönemi bilgileriyle anlatan eser toplam 456 sayfadan oluşuyor.

Gemerek Kaymakamı Adnan Tezcan, ilçeyi tanıtan bir eserin şimdiye kadar hazırlanmamış olmasının eksikliğinin hissedildiğini belirterek, "Bundan dolayı Gemerek ilçemizi tanıtan bir kitap çalışması elzem hâle gelmişti. Bunun için ilçenin tarihi ve kültürüne haiz olan eğitimcilerden oluşan bir kitap yazım komisyonu oluşturuldu. Bu komisyon ilçemizi layıkıyla tanıtabilmek için yoğun mesai harcadı ve birçok fedakârlıkta bulunarak bu kitabı vücuda getirdi. Bu kitabın oluşmasında emeği geçen Komisyon Başkanı Şehit Ahmet Karahan, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Yüksel Eyertaş, Yeniçubuk Lisesi Müdürü Yaşar Ceylana, Eğitimci Şair-Yazar Kenan Çarboğa, AR-GE Birimi sorumlusu Selman Herdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Özdoğan ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber