KOBİDER: Ekonomi Bakanlığı tefecilik yapan bankaları açıklamalı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın ?Bazı bankalar tefecilik yapıyor.? açıklaması üzerine Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç; bakanlıktan bu bankaların kamuoyuna duyurmasını talep etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOBİ'lerle bankaların etle tırnak gibi olduğuna vurgu yapan Özgenç, ?Sağlık Bakanlığı, tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçteki uygunsuz şartlar sebebiyle olumsuzlukların görüldüğü 114 damacana su satışı yapan markaları açıkladı. Bu örnekten hareketle Ekonomi Bakanlığı da uygunsuz, gayri ahlaki bankacılık yapan finans kurumlarını deşifre etmeli.? ifadelerini kullandı.

Özgenç, bankacılık sektöründe esnaf ve KOBİ'leri faiz sarmalına sararak onları ömür boyu borç ödemeye mahkum edenler bulunduğunu öne sürerek, bazı bankaların temerrüde düşen borçlar için faizin faizini işlettiğini bu yüzden bazı esnafın dükkanını satmak zorunda kaldığını söyledi.

Bankalar kazanırken esnaf ve KOBİ'lerin kaybetmemesi gerektiğini belirten Özgenç, her iki tarafında mutlu olacağı 'kazan-kazan' modeliyle çalışan Türk bankacılığını arzu ettiklerini ifade etti.

Tefecilik zihniyetiyle çalışan bankaları istemediklerini dile getiren başkan Özgenç, bakanlıktan bu tür bankaları kamuoyuna bildirmesi talebini tekrarladı. Bu sayede halkın bu bankaları tanıyacağını ve tefecilik yapmayan bankaların töhmet altında kalmayacağını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber