Kol saati, cep telefonuna yenik düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkek ve kadınların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alan kol saatine olan ilgi son yıllarda azaldı. İnsanlar için önemli bir aksesuar olan saat, özellikle cep telefonların çıkmasıyla birlikte teknolojiye adeta yenik düştü. Geçmişte her köşe başında açılan saat dükkânlarına artık rastlamak mümkün değil.

Ardahan'da bulunan üç saatçi dükkânından ikisi kepenk indirdi. Sadece bir tane kalan saatçi dükkânına da ne gelen var ne de giden. Kongre Caddesi üzerinde saatçi dükkânı bulunan Taner Yılmaz, "Dükkânı 30 yıl önce ilk açtığımızda 3 kardeş birlikte çalışıyorduk. Şimdi kardeşlerimiz ayrıldı. Ben tek başıma kaldım. Eskiden işlerimiz çok iyiydi ama özellikle cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla insanların kol saatine olan ilgisi azaldı. Yani adam 'telefonda saat var niye koluma takayım' diyor. Geçmişte ilde 3 saatçi dükkânı vardı. Şimdi bir tek ben kaldım. Yoğun olmasa müşteri geliyor ama artık insanlar sadece ' kolumda görünsün' diye saat takıyor." dedi.

Vatandaşlar da cep telefonları nedeniyle saate ihtiyaç duymadıklarını belirtiyor. Geçmişte kol saatine duyulan ihtiyacın daha fazla olduğunu kaydeden vatandaşlar, kol saatinin cep telefon ve benzeri araçlara yenik düştüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber