Etimesgut, 9 gün 9 gece sürecek uluslararası festivale hazırlanıyor

Ankara'da Etimesgut Belediyesi tarafından 7 Eylül'de düzenlenecek 9.Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Enver Demirel, yurt içi ve yurt dışından 500 binden fazla ziyaretçinin gelmesi beklenen festival hazırlıklarını denetledi.

Enver Demirel, festivale katılacak dernek, vakıf, topluluk ve Türki cumhuriyetlerin temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Türk Konut Maket Salonu'ndaki programda birlikte yapılan iftarda festivalle ilgili son hazırlıklar gözden geçirildi. Ayrıca festivalde kurulacak stantlar için kura çekimi de yapıldı.

Hazırlıklara ilişkin bilgi veren Başkan Demirel, 7 Eylül Cuma günü başlayacak festivalin 16 Eylül'de sona ereceğini belirterek, ?9 gün 9 gece sürecek 9. festivalimizde hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Festivalimizi artık çadırlarda değil; yeni inşa ettiğimiz ve çalışmaları son aşamaya gelen yeni alanımızda düzenleyeceğiz.? dedi.

Demirel, festivalin her yıl üzerine yeni bir şeyler koyarak, kendini yenileyerek gerçekleştiğini ve bu yıl da 500 binden fazla kişinin festivale katılımını beklediklerini kaydetti.

?Bu, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin festivalidir.? diyen Demirel, ?Kültürümüzü, sanatımızı, geleneğimizi, türkülerimizi, yemeklerimizi yani bizi biz yapan tüm unsurlar festivalimizde yer alacak. Festivalimiz boyunca, bize; Türk milletine ait olan ne varsa yeniden yaşatılacak. Birlik, beraberlik bağları güçlenecek. Her gün ünlü bir sanatçımız sahne alacak. Konser öncesinde festivale katılan derneklerimiz ve Türk cumhuriyetlerimiz ve akraba topluluklarımız kendi gecelerinde sahne alarak, kültürlerini en iyi şekilde tanıtacak. Kendilerine tahsis edilecek yeni stantlarda da yöresel ürünlerini 10 gün boyunca sergileyebilecekler. Bu yıl daha geniş katılım, daha zengin içerikle daha coşkulu bir festival gerçekleştireceğiz.? diye konuştu.

Programın ardından katılımcılarla festival alanına geçen Demirel, misafirlere alanı gezdirerek dernek yetkililerine bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber