Kayseri'de sağlık çalışanlarından şiddet protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen İl Temsilciliği sağlık görevlilerine yapılan şiddeti kınamak için toplandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisi önünde toplanan sağlık çalışanları, kendilerine yapılan şiddeti kınamak için bir araya geldi. Sağlık - Sen Kayseri Şubesi Sekreteri Hakan Keser, ?Maalesef Eğitim ve Araştırma Hastanemizde sağlık çalışanlarına şiddete bir yenisi daha eklenmiştir. Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek arttığı bir dönemde hastanelerde çalışanların can güvenliği riski sürekli artmaktadır. Geçtiğimiz aylarda menfur bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden doktorumuz için tüm ülkede sağlık çalışanları ayaklanmıştı ancak sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hız kesmemiştir." diye konuştu.

Acil servisinde bulunan bir sağlık görevlisine saldırıda bulunulduğunu belirten Keser, ?Daha geçenlerde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji polikliniğinde görevli arkadaşlarımız hastalarına tedavi yaptığı sırada hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğramıştır. Bu olayın etkisi geçmeden bugün acil serviste çalışan arkadaşlarımıza yapılan saldırının tüm sağlık çalışanlarına yapıldığını söylüyor, Sağlık - Sen olarak ciddi anlamda kaygılı olduğumuzu belirtiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ürkütücü boyutlarda arttığını tekrar ediyor, bu konuda Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz, sağlıkçılara yönelik şiddete dur demek için daha etkin ve caydırıcı yasal düzenlemelerin biran önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.? ifadelerini kullandı.

Vatandaşların mağduriyetinin sorumlusunun sağlık çalışanları olmadığını söyleyen Keser, ?Hak aramak için şiddete başvurulması bir insanlık suçu haline dönüşmüştür. Şiddetle hiçbir çözüm bulunamayacağı herkes tarafından bilinmektedir. Sağlıkçılara yönelik şiddete isyan ediyoruz. Yetkilileri çok geç olmadan her türlü tedbiri almaya, adli mercilerimizi de olayın faillerinin cezasız kalmaması için harekete geçmeye çağırıyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber