Şehit Er Ateşli'nin cenazesi toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Foça'da askeri araca düzenlenen bombalı ve silahlı saldırı sonucu şehit olan deniz muhafız er Özkan Ateşli'nin cenazesi, Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güneydeniz Saha Komutanlığı'na bağlı Foça Birliği'ne ait personel servis aracına düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Özkan Ateşli'nin için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde tören düzenlendi.

Cenaze namazı öncesinde caminin avlusunda toplanan ve büyük bir Türk bayrağı açan şehit er Özkan Ateşli'nin yakınları, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Özkan'a uzanan eller kırılsın'', ''Vatan sana canım feda'' sloganları atarak, tekbir getirdi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başında iki askerin nöbet tuttuğu törende, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu ve diğer protokol üyeleri, şehidin babası Hamdi, annesi Şerife, eşi Dilara ve kardeşi Aşkın Ateşli'ye taziyelerini iletti.

Şehit er Ateşli'nin oğulları Alkay (2) ile Alper (6 aylık) de cenaze törenine katıldı. Alkay Ateşli'nin üzerine giydirilen asker kıyafeti dikkati çekti.

Bu arada, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın taziyelerini iletmesinin ardından şehit er Ateşli'nin bir yakını, ''Vatan için, millet için varız'' diyerek duygularını dile getirdi.

Şehit er Ateşli'nin cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Ateşli'nin cenazesi, top arabasında askeri bando ve oluşturulan kortej eşliğinde bir süre taşındı. Bu sırada fenalaşan şehit er Ateşli'nin eşi Dilara Ateşli'ye ambulanstaki sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Şehit er Ateşli'nin cenazesi, saygı geçişinin ardından askeri cenaze aracına konularak götürüldüğü Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verildi.

-Cenaze töreninden önce ''helallik'' istendi-

Öte yandan, cenaze namazı öncesinde şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesini taşıyan araç, Esenyurt'taki baba evinin bulunduğu sokağa getirildi.

Baba evinin önünde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Ateşli'nin cenazesi, ''helallik'' istenmesinin ardından Haramidere Cemevi'ne götürüldü. Ardından cenaze, ikindi vakti düzenlenen tören için Ataköy 5. Kısım Camisi'ne getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber